Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz ve Yükümlülükleri ile Türkiye’de finansal kesim dışında faaliyet gösteren firmaların yurt içi finansal kesim ve yurt dışında yerleşiklerle olan işlemlerinden doğan kayıtlarına, döviz varlık ve yükümlülüklerine, dolayısıyla taşıdıkları kur riskine ilişkin göstergeler sağlanmaktır.

Ağustos 2015 dönemine ait Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Tablosu değerlendirildiğinde; Temmuz 2015 değerlerine göre Varlıklar 252 milyon ABD doları, Yükümlülükler 2.128 milyon ABD doları artmıştır. Net Döviz Pozisyonu ise -176.506 milyon ABD doları olarak gerçekleşmiş ve Temmuz 2015 dönemine göre 1.876 milyon ABD doları daha fazla açık vermiştir.

Ağustos 2015 dönemi Varlıklar dağılımı incelendiğinde; bir önceki aya göre Yurt İçi Bankalardaki Mevduat ve Yurt Dışına Doğrudan Sermaye Yatırımları sırasıyla 79 milyon ABD doları ve 232 milyon ABD doları artarken, İhracat Alacakları 69 milyon ABD doları azalmış ve sonuç olarak Varlıklar 252 milyon ABD doları artmıştır.

Yükümlülükler dağılımında ise; bir önceki aya göre Yurt İçinden Sağlanan Nakdi Krediler ile Yurt Dışından Sağlanan Nakdi Krediler sırasıyla 818 milyon ABD doları ve 1.564 milyon ABD doları artarken, İthalat Borçları 254 milyon ABD doları azalmış ve bunlara bağlı olarak Yükümlülükler 2.128 milyon ABD doları artmıştır.

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların (Tamamı)

Exit mobile version