Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

THY Rusya’da Faaliyet Gösteren En Büyük Yabancı Havayolu Şirketi

Türk Hava Yolları, Rusya’da faaliyet gösteren en büyük yabancı havayolu şirketi konumuna yükselmiştir.

2015 yılı içerisinde Rusya uçuşlarını %16 oranında artıran THY, Rusya seferlerini %31 oranında azaltan Alman Lufthansa’yı geride bırakarak pazardaki en büyük yabancı havayolu şirketi olmuştur.

Son dönemde Rusya’da yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler sonrasında satın alma gücünün azalması ile birlikte uluslararası seyahat eden yolcuların sayısının 2015 yılında %18 oranında azalabileceği ve toplam pazar değerinin ise üçte bir oranında azalarak 7 ila 9 milyar dolar seviyelerine gerileyebileceği görülmektedir.

EasyJet’in Moskova seferlerini kaldırmasının ardından Lufthansa, British Airways ve SAS AB firmaları da Rusya seferlerini azaltma yönünde karar almışlardır. Bu kapsamda, Alman Lufthansa firması, kış dönemi itibariyle Moskova Vnukovo, Samara ve Nizhny Novgorod seferlerini sona erdirmiştir. Dört sene öncesine kadar Rusya’daki dokuz destinasyona haftalık 153 seferi bulunan Lufthansa’nın bu karar sonrasında sefer sayısının haftalık 63’e düştüğü görülmektedir. İlave olarak, SAS ve Air Berlin Plc firmaları da Rusya seferlerini kaldırmayı planlamaktadır.

Diğer yabancı havayolu firmalarının aksine, 2015 yılında Rusya’da 1 milyondan fazla yolcu taşıması öngörülen Türk Hava Yolları ise Rusya operasyonlarını daha da artırmayı planlamaktadır. Moskova’ya günlük seferlerin artırılması ve Kaliningrad ile Volgograd dahil olmak üzere Rusya’da altı yeni destinasyona da sefer yapılmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Kaynak: Bloomberg

Yayımlayan: Moskova Ticaret Müşavirliği

Exit mobile version