Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

DEİK ve JETRO, Türk ve Japon Başbakanı’nı İstanbul’da Ağırladı

Türkiye-Japonya İş Forumu, T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımları ile DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Jetro Başkanı Hiroyuki Ishige ev sahipliğinde 14 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştiridi.  Foruma yaklaşık 600 kişi katıldı.

T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Asya’nın  batı ve doğu uçlarında bulunan Türkiye ve Japonya’nın birbirlerinden dokuz bin kilometre uzak mesafede olduğunu söyledi. Bazı ülkelerin tarihi bağları sayesinde aralarında binlerce kilometre  mesafe olsa da birbirlerine komşu gibi olduğunu belirten Davutoğlu, “Biz Japonya’yı aynen böyle; komşu gibi yakın görüyoruz” dedi.  İki yıl önce iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine taşınması yönünde çok önemli bir kararın alındığını belirten Davutoğlu, stratejik ortaklığın temel yapı taşlarından birini oluşturan Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması (EPA) müzakerelerinin 2014 yılında başladığını söyledi. Müzakere sürecinin en kısa sürede tamamlanmasının öncelikli hedeflerin arasında bulunduğunu belirten Davutoğlu, 2014 yılı sonunda  iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3.6 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini; ancak bu seviyenin yeterli olmadığını  söyledi. Türkiye’den  3-4 saatlik uçuş mesafesiyle ulaşılabilen 52 ülkenin bulunduğunu belirten Davutoğlu, bu ülkelerin 25 trilyon GSMH’ları ve 9 trilyon civarında ithalatlarının bulunduğunu söyledi. Türk müteahhitlik sektörünün Çin’den sonra ikinci  büyük grup olarak büyük fırsatlar sunduğunu belirten Davutoğlu, “Türkiye hızla büyüyen ve gelişen bir ülkedir. Altyapı yatırımları alanında Japonya ile işbirliğimizi devam ettirmek istiyoruz” dedi. Türkiye’nin bazı mega projelerine değinen Davutoğlu, dünyanın en uzun asma köprüsü olması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi, İstanbul’daki üç katlı Avrasya Tüneli ve Ankara-İstanbul yeni hızlı tren hattı projesinin bu projelerin en önemli olanlarından bazıları  olduğunu söyledi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Japon firmaların Türkiye’ye duyduğu ilginin giderek arttığını, şirketlerin otomotiv ve makine sanayisine ek olarak farklı sektörlerde yatırım yapmaya başladıklarını söyledi. Abe, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına doğru hayata geçirilmesi planlanan projelerinde de Japon teknolojisinin katkıda bulunmasını istiyorum” dedi. 2 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirten Abe,  Türk ve Japon iş adamlarının bir araya geldiği bu organizasyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve çok sayıda şirket yöneticisinin bu foruma katıldığını söyledi. Türkiye’nin 2023’e kadar dünya ekonomisinde ilk 10’a girmeyi hedeflediğini belirten Abe,  Türkiye’nin bölgenin gelişmesine katkıda bulunan güçlü bir ülke olduğunu söyledi.  Türkiye’nin Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika piyasasına açılan kapı olduğunu belirten Abe,  Türkiye’nin bu açıdan çok dikkat çektiğini vurguladı. Japon şirketlerin otomotiv ve makine sanayine ek olarak medya, finans ve farklı sektörlerde yatırım yapmaya başladığını belirten Abe, “Bugün burada bulunan şirketler başta olmak üzere önde gelen Japon firmalarının Türkiye’ye duyduğu ilgi giderek artmaktadır” dedi. Japon firmaların Marmaray, Körfez Geçiş Köprüsü, Sinop Nükleer Enerji Santrali gibi Türkiye’de yapımını üstlendiği önemli projelerin olduğunu belirten Abe, şirketlerin Türkiye’de önemli projelere imza attıklarını söyledi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Antalya’da başlayacak olan G20 liderler zirvesi öncesinde, iki G-20 ülkesi olan Türkiye ve Japonya’nın iş çevrelerinin 1 yıl içinde dördüncü defa bir araya getirildiğini söyledi. İki ülkenin birbirinin yakın dostu olduğunu vurgulayan Vardan, iki ülke insanlarının birbirlerini çok sevdiğini belirterek, “İki ülke arasında herhangi bir siyasi sorun da yok. Ayrıca iki ülkenin inanılmaz potansiyeli var. Ancak bu birbirini çok seven insanlar, birbirleri ile yeteri miktarda iş yapamıyor. Dolayısıyla bizim görevlerimizin en başında, ticari ve yatırım ilişkilerinin neden derinleşemediğinin sebeplerini araştırmak geliyor. Bunu tespit edip, yolu açabilirsek, ticaret hacmimizin mevcut halinin birkaç katına çıkması işten bile değil” dedi.

JETRO Başkanı Hiroyuki İshige, Türkiye’nin jeopolitik konumuna ve gelişen ekonomisine dikkati çekerek, Türkiye ve Japonya arasında  kadim bir dostluk bulunduğunu  söyledi. Tarihten gelen dostluğu ticari ilişkiler ve ortak projelerle geliştirmeyi hedeflediklerini belirten  İshige, Türk iş dünyası ve Türk kurumları ile görüşmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Forumun açılış konuşmalarının ardından DEİK ve JETRO ile MÜSİAD  ve JETRO arasında İşbirliği Anlaşmaları imzalandı.

————————————-

Ek bilgiler(Ekonomi Bakanlığı)

Türkiye-Japonya  Dış Ticaret Rakamları (Ekonomi Bakanlığı)

Türkiye’den Japonya’ya yapılan ihracat: 2014 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 255 milyon, 2015 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 247 milyon d4olardır.

Türkiye’nin Japonya’ya ihraç ettiği başlıca kalemler: Balıklar, makarnalar, tütün,  düğümlü veya sarmalı halılar ve diğer dokumaya elverişli maddelerden düğümlü veya sarmalı yer kaplam, karayolu taşıtları için aksam, parça ve aksesuarlar.

 Türkiye’nin Japonya’dan yaptığı  ithalat: 2014 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 2.330 milyar dolar, 2015 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 2.226 milyar dolardır.

Türkiye’nin Japonya’dan ithal ettiği başlıca kalemler: Buldozerler, greyderler, toprak tesviye makinaları, skreyperler, mekanik küreyiciler, ekskavatörler, karayolu taşıtları için aksam, parça ve aksesuarlar, baskı yapmaya mahsus makinalar; kopyalama ve faks makinaları; bunların aksam, parça ve aksesuarları, binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar, kauçuktan yeni dış lastikler.

Toplam dış ticaret hacmi: 2014 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 2.585 milyar, 2015 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında 2.473 milyar dolardır.

Dış ticaret dengesi : 2014 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında -2.075 milyar, 2015 yılı Ocak ve Eylül ayları arasında -1.979 milyar dolardır.

Exit mobile version