Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Uzun Dönemli Yatırımların Finansmanı İçin İslami Finansı Harekete Geçirme Konulu Konferans

Sermaye Piyasası Kurulundan Duyuru

18-19 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek “Uzun Dönemli Yatırımların Finansmanı İçin İslami Finansı Harekete Geçirme” konulu konferans

Türkiye G20 2015 dönem başkanlığı faaliyetleri kapsamında; Kurulumuz tarafından Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi ve Borsa İstanbul işbirliği ile 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da (The Marmara Taksim Oteli) “Uzun Dönemli Yatırımların Finansmanı İçin İslami Finansı Harekete Geçirme” (Mobilizing Islamic Finance for Long-Term Investment Financing) konulu bir konferans gerçekleştirilecektir.

Konferansta G20 bünyesinde vurgulanan sürdürülebilir küresel ekonomik büyüme hedefi çerçevesinde, ekonomilerin ihtiyaç duyduğu istikrarlı uzun vadeli finansmanın sağlanmasında İslami finans araçlarının rolü incelenecek ve bu araçların kullanımının artırılması ile özellikle kurumsal yatırımcılar vasıtasıyla İslami finans araçları üzerinden ekonomiye kazandırılması konuları tartışılacaktır. Konferans kapsamında uzun dönemli yatırımların finansmanına ilişkin G20 vizyonu ve bu anlamda İslami finansın olası rolünün vurgulanacağı açılış paneli sonrasında dört ayrı oturum daha gerçekleştirilecektir.

Açılış konuşmalarını Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Sn. Zamir Iqbal, Borsa İstanbul Genel Müdürü Sn. Tuncay Dinç ve SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’ın yapacağı konferansta; Kurulumuz ve Hazine Müsteşarlığının yanı sıra İslam Kalkınma Bankası Grubu, Dünya Bankası, IMF, IOSCO gibi uluslararası kuruluşlar ile birlikte Malezya ve Endonezya sermaye piyasalarını düzenleyici otoriteleri ile İslami finans sektöründe aktif faaliyet gösteren çeşitli uluslararası banka ve kuruluşları temsilen katılacak konuşmacılar bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Forum programı için tıklayınız

Exit mobile version