Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

g3 Forum’un Beşincisi İstanbul’da Gerçekleştirildi

Tüm dünyada 150’yi aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın en önemli etkinliklerinden biri olan g3 Forum’un beşincisi, İstanbul Suada’da gerçekleştirildi.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve GATE Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşecek olan forumda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilere hitap etti.

Bir Çin atasözünü aktaran Hisarcıklıoğlu, “Rüzgar esmeye başlayınca bazıları duvar örer, bazıları yel değirmeni yapar” dedi.

Girişimcilerin “keşke” kelimesini daha az kullanan kimseler olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Sovyetler yıkıldığı dönemde askeri ve teknoloji alanında dünyada birinciydi fakat battı… Tek kurşun atmadan yıkıldı. Bunun sebebi sistemin içinde girişimcilerin bulunmamasıydı” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, ahlaki değerlerin kabul ettiği zenginliğin yolunun girişimcilikten geçtiğini ve işsizliğin tek çözümünün girişimci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, “Silikon Vadisi’nde çalışanların yüzde 60’ı Amerika’da doğmamış insanlar. Dünyanın en büyük önceliği şu an girişimci ithal etmek. Artık inovasyonu anlatmaktan ziyade inovasyonu yapmaya başlamamız lazım” dedi.

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin Koç Holding ve Sabancı Holding gibi büyük şirketlerde çalışmak istediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Para kazandıracak iş aslında start up (başlangıç aşamasındaki) şirketlerde. Gençler lütfen büyük şirketlerde çalışmayı, kamuda işe girmeyi değil start up’ta çalışmayı tercih edin. Anneler, babalar lütfen çocuğum kamuda işe girsin diye zorlamayın. Zihinsel devrime ihtiyaç var. Esas heyecan uyandıracak iş start uplarda. Kaybetmeden kazanabilmeyi öğrenebilmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Exit mobile version