Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Güz Dönemi Yatırım Anketi (2015 Güz)

Amaç: Yatırım Anketi, sanayi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin mevcut yatırım eğilimleri ve yakın gelecege yönelik yatırım planları ile bu yatırımların amacı ve işyeri yöneticilerinin yatırım kararlarında etkili olan faktörlerle ilgili değerlendirmelerinin alınmasını amaçlayan bir anket çalışmasıdır. Anket bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda iki defa uygulanmaktadır.

2015 yılı Güz Dönemi Yatırım Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 2124 işyerinin yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

I. YATIRIM PLANLARI

2015 yılı Güz döneminde 2015 yılı brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari fiyatlarla artış oranının, Bahar döneminde öngörülenden daha düşük gerçekleşerek yüzde 14,8 olduğu gözlenmektedir.

İşyerleri büyüklük grupları [BG](*) itibarıyla değerlendirildiğinde, 2015 yılı yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari artış oranı, [BG2] ve [BG3] gruplarındaki işyerlerinde sırasıyla yüzde 12,4 ve yüzde 18,6 ile Bahar döneminde öngörülenin üzerinde gerçekleşirken, [BG4] grubundaki işyerlerinde yüzde 14,8 ile Bahar döneminde öngörülenden oldukça düşük gerçekleşmiştir.

2015 yılı Güz dönemi anket sonuçlarına göre, 2016 yılı yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari fiyatlarla yüzde 19,5 oranında artacağı öngörülmektedir.

Kaynak: TCMB

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version