Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Sermaye Piyasası Kurulunun Güçlendirilmesi

AB Katılım Öncesi Mali Yardımları [2011 “Enhanced Technical Assistance for Support Activities to Strengthen the European Integration Process Project” (ESEI) kapsamında gerçekleştirilecek olan “Sermaye Piyasası Kurulunun Güçlendirilmesi” başlıklı Avrupa Birliği Projesi faaliyetlerinin tanıtımına yönelik Açılış Toplantısı 7 Aralık 2015 tarihinde Ankara Bilkent Hotel’de gerçekleştirilecektir.

Toplantı, Proje Direktörü Stephane Kherroubi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret Ekonomi Tarım Bölümü Başkanı, Müsteşar Balazs Gargya, Merkezi Finans İhale Birimi Başkan Vekili Emine Döğer, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ile Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı, Büyükelçi Rauf Engin Soysal’ın açılış konuşmaları ile başlayacaktır. Toplantı kapsamında düzenlenecek oturumlarla ayrıca, Türkiye sermaye piyasaları ve Sermaye Piyasası Mevzuatının mevcut durumu ile geleceğe ilişkin ihtiyaçlar kapsamında Proje kapsamında mevcut ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi aktarılacaktır.

Finansmanı Avrupa Birliği fonlarınca sağlanacak olan projenin süresi 18 ay olup, 2017 Şubat ayında tamamlanması öngörülmektedir.

Nihai hedefi sermaye piyasaları vasıtasıyla yapılan yatırımların artırılması olan proje ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun kurumsal ve düzenleyici kapasitesinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu hedef çerçevesinde proje kapsamında;

çalışmaları yürütülecektir.

AB Projesinin Türk sermaye piyasalarında, AB düzenleme ve uygulamaları ile uyum konusundaki çalışmalara büyük katkı sağlaması beklenmektedir. Sermaye piyasalarımızda uluslararası standartlara uygun olarak düzenleme ve denetimin güçlendirilmesinin, piyasalarımıza duyulan güveni artırması ve sermaye piyasasının gelişmesine katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Exit mobile version