Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Hisarcıklıoğlu, Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanlığı görevini devraldı

TOBB Başkanı M. Rifat , TESK Başkanı Bendevi Palandöken’den devraldı.​

Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri, Türk-İş’in 22.nci Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Genel Başkan seçilen Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin de katıldığı ziyarette, Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanlığı devir teslim töreni de gerçekleştirildi.

Törende, Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı Bendevi Palandöken, görevi TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na devretti.

Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye – AB KİK olarak 2 yıl boyunca özellikle AB’deki sosyal paydaşlarla gelişmeler konusunda çalışacaklarını anlattı.

-“Gözüm arkada değil”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise “17. fasıl önemliydi. Bundan sonra iş alemi, esnaf ve sanatkar Avrupa ülkelerine vizesiz geçecek. Bu bizim için önemliydi. Bir görevi devretmek kadar zor bir şey yok ama gözüm arkada değil” diye konuştu. Palandöken daha sonra Türkiye – AB KİK faaliyet raporunu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teslim etti.

-“Atalay’a görevinde başarılar dilerim”

Atalay’a görevinde başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu, “Türk-İş ile barış ortamı içerisinde diğer sendikalarımızla, memur sendikalarımızla beraber çok başarılı bir dönem geçirdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye’nin barışına katkı sağlayacak işlerle beraber birlikte olacağız” dedi.

Bakan Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu yıllarda Türk iş ve işçi dünyasına yaptığı katkıları anımsatan Hisarcıklıoğlu, getirdiği barış ve huzur ortamından dolayı Çelik’e teşekkür etti.

-Bakan Çelik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Atalay’a ve sendika yönetiminde yer alanlara başarılar dileyerek, konfederasyonun Türk işçi hareketi için çok önemli olduğunu söyledi.

Çelik, 6 yıl süren Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde de Türk-İş ile son derece düzeyli ve güzel iletişim içinde bulunduklarını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da tebrikler dolayısıyla konuklarına teşekkür etti.

Exit mobile version