Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Konut Kredilerinde İndirim Çalışmaları Başlattık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

“Hükümet olarak konut finansmanında kredilerin ucuzlamasına yönelik çalışmaları başlattık. Bununla ilgili de ileriki günlerde yine eski dönemlere dönüşe yönelik sinyalleri göreceksiniz”

Bakan Tüfenkci Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ve üyelerini bakanlık toplantı salonunda kabul etti. Buradaki konuşmasında1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’nin istikrarı yakaladığını ve milletin tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğu bir partiye vererek bundan sonraki adımları belirlediğini ifade eden Tüfenkci, Türkiye’deki kalkınmışlık ve ekonomik gelişmenin konut sektörüne yansıyacağının altını çizdi.

Konut finansman maliyetlerini ve kredilerini tüketici bazında düşürmeye yönelik çalışmalara hız vereceklerini bildiren Tüfenkci, “Hükümet olarak konut finansmanında kredilerin ucuzlamasına yönelik çalışmaları başlattık. Bununla ilgili de ileriki günlerde yine eski dönemlere dönüşe yönelik sinyalleri göreceksiniz” diye konuştu.

Emlakçılık faaliyetleriyle ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Tüfenkci, bu düzenlemeye kendilerinin hayata geçireceğini ancak buna sektörün sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Emlakçılık sektöründen birçok kesimin ekmek yediğine dikkati çeken Bakan Tüfenkci, “Her önüne gelenin emlakçı olmaması için bu kursların belirli yerlerde verilmesi elzemdir. Ya ticaret odaları ya milli eğitim vasıtasıyla hatta bunun ileriki aşamalarında da üniversiteye yüksekokullarda eğitimi arttırılması gerekir. Bunu zaman içerisinde göreceğiz. Yeter ki bize destek olun, bunu sahiplenin”  açıklamalarında bulundu.

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan da, birçok bakanla çalıştıklarına işaret ederek, “Mesleğimizi ve duygularımızı bu kadar güzel anlatan biriyle ilk defa karşılaşıyorum. Biz sizi ayakta alkışlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version