Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yeni Türkiye Markası

“Turkey Discover the Potential” ile tüm dünyaya “keşfet” çağrısı

TİM, yeni Türkiye Markası’nı yurtta ve dünyada tanıtım atağı başlattı

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin yeni markasıyla hikayesini dünyaya anlatacağını kaydederek, “Turkey Discover the Potential bir marka değildir. Marka olan Türkiye’nin kendisidir” dedi.

Lansmana katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye, gücünün, imkanlarının, coğrafyasının, kültürel değerlerinin, ekonomik dinamizminin ve milletinin gücünün farkında. Bu marka da Türkiye’nin dünyaya tanıtılmasına değer katacak” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Türkiye markasının önemine değinerek önümüzdeki günlerde tanıtım ataklarının süreceğini belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı himayesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile gerçekleşen, Hükümet’in programına alarak desteklediği Türkiye’nin yeni markası “Turkey Discover the Potential” (Türkiye’nin gücünü keşfet), hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan tanıtım atağıyla dünyada daha güçlü ses getirecek. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye yeni markasıyla hikayesini dünyaya anlatıyor. Amacımız, yeni markamızdan ve bu marka vesilesiyle başlattığımız küresel iletişim atağından ülke insanının haberdar kılınması ve deyim yerindeyse hayır duasının alınmasıdır. Aslında ‘Turkey Discover the Potential’ bir marka değildir. Marka olan Türkiye’nin kendisidir” diye konuştu.

Önlerine büyük hedefler koyduklarını, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı amaçladıklarını aktaran Büyükekşi, Türkiye içinde ve dışında iş yapan tüm kişi ve kuruluşlarla birlikte Türkiye’nin hikayesini dünyaya anlatacaklarını vurguladı. Türkiye’nin muazzam bir medeniyetler zincirinin mirasçısı olduğunu hatırlatan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Şimdi vakit bu gururu, bu medeniyet ufkunu, bu ilahi ahengi ve harmoniyi, tüm dünyaya anlatmanın vakti. Türkiye’nin yeni markasını milletimize sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün, 300 yıldır sürdürdüğümüz, ‘Biz Batı mıyız yoksa Doğu muyuz?’ tartışmasını, ‘Biz hem Doğuyuz hem Batıyız’ diyerek noktalamanın günü” diye konuştu.

Bölünmüş ruhun diğer yarısı Türkiye’de

1 Kasım’da istikrarın seçildiğini hatırlatan Büyükekşi, milletin kendilerinden hizmet beklediğine değinerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hükümet ve projede katkısı olan herkese teşekkür ederek şöyle devam etti:

“Turkey Discover the Potential’la tüm dünyaya bir teklif yapıyoruz. Bu teklif, sıradan bir reklam sloganı veya tanımlayıcı bir işaretten ibaret değildir. Bu teklif Doğu-Batı şeklinde ikiye bölünen insan medeniyetine insan ruhuna ve insan zihnine yapılan büyük bir birleşme çağrısıdır. Rabbin yarattığı insan ırkını coğrafyanın, dilin ve siyasetin ayraçları ile bölmek vakti dolmuştur. Yeni markamızın işaret diliyle, dünyaya şunu söylüyoruz: ‘Biz, üzerinde yaşadığımız coğrafya ve taşıdığımız mirasla, Doğu’nun ve Batı’nın bir senteziyiz. Dünyayı ve kendisini keşfe çıkan her kişi, bu topraklarda, bölünmüş ruhunun diğer yarısını bulacaktır. Bu topraklar, gönül gözüyle bakmayı bilenlere, zaman gelir Mevlana’nın ‘Gel ne olursan ol gel’ çağrısında, zaman gelir Tatyos Efendi’nin bir bestesinde ruhunun öbür yarısını teklif eder. Bu nedenle markamız varoluşuyla, tüm dünyaya yapılan güçlü ve ilham verici bir keşfe davet çağrısıdır. İnsanlığın hazinelerini ve medeniyetlerin birleşmiş ruhunu keşfetmeye davettir bu çağrı.”

Büyükekşi, “Turkey Discover the Potential” markasının Türkiye’nin küresel tanıtımına paydaş olan tüm sivil toplum örgütleri, büyük holdingler, reklam, iletişim ve medya dünyasının temsilcilerinin ve akademisyenlerin birlikte geliştirdikleri ortak bir teklif, ortak bir işaret olduğunu kaydederek, Türkiye’nin hikayesini hep birlikte anlatma işini kolektif bir eyleme dönüştüreceklerini söyledi.

Türkiye için yeni hikayeler yazılacak

Türkiye Markası lansmanına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Turkey Discover the Potential”ın Türkiye’yi tanıtan bütün kurumları dağınıklıktan kurtaracağını belirterek, “Türkiye küresel ekonomimin merkezinde olacak. Türkiye, gücünün, imkanlarının, coğrafyasının, kültürel değerlerinin, ekonomik dinamizminin ve milletinin gücünün farkında. Bu marka da Türkiye’nin dünyaya tanıtılmasına değer katacak. Türkiye’nin hikayesi milyonlarca kişiyle buluşturulacak, dünyaya anlatılacak ve birlikte daha nice hikayeler yazacağız” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da yeni Türkiye markasının bir yandan yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çağırabilmek, diğer yandan Türk işadamlarına yeni motivasyon sağlayabilmek için önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “En önemli yöntem pazarlamada hedefe ulaşabilmek. Turkuaz rengi gördüğünüzde bu Türkiye’dir diye bir algı oluşturmak gerek. Türkiye Markası ile bunu başaracağız. Önümüzdeki günlerde de yeni kampanyalarla tanıtım ataklarımıza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Markası’nın önemine değinen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da yeni bir algı oluşturabilmek için önemli adım atıldığını hatırlatarak, “Biz de önümüzdeki dönemde ‘Dokunmadığımız insan kalmasın’ adıyla yeni bir kampanya başlatacağız. Ülke tanıtımına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tanıtım atağına iş dünyasından destek

Bugün başlayan Türkiye Markası lansmanı ile Türkiye’nin kanaat liderlerinden başlanarak ülke insanına tanıtımı amaçlanıyor. Ayrıca gelecek haftadan itibaren bazı şirketler Türkiye’nin yeni markasıyla kendi ürün ve markalarını birleştiren reklam kampanyaları yapacaklar. Kampanyaya TRT, Doğuş, Doğan, Turkuaz, Ciner, Türk Medya, Yeni Şafak, Fox, Cumhuriyet Medya Grupları ve Türk Hava Yolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.

Yurt dışı kampanyalarında ise 2016 yılından itibaren Türkiye’nin hikayesini anlatan içerikler oluşturulacak, inovatif, yeni nesil, interaktif bir iletişim politikası izlenecek.

Exit mobile version