Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2016 Yılında Asgari Ücrette Sağlanacak Devlet Desteği 9,7 Milyar Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu Hak İş’i Ziyaret Etti  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Hak-İş’i  ziyaret etti. Bakan Süleyman Soylu görüşmede çalışma hayatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2016 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün saat 15.00’te toplanacağını bildiren Sayın Süleyman Soylu, hem çalışanlara hem de işverenlere müjde verdi.

Dün Türk-İş’i ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu bugünde Hak-İş’e ziyarette bulundu. Görüşme sonrası milyonların beklediği Asgari Ücret çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, 2016 yılında asgari ücrette verilecek 110 liralık devlet desteğinin, Asgari Geçim İndirimi ya da İşsizlik Sigortası Fonu’nun işveren payını kapsamadığını, katkının maktu bir indirim olduğunu söyledi.

Asgari Ücrete Devlet Desteği 9,7 Milyar Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu, devlet olarak 2016 yılı için asgari ücrette artan maliyetleri karşılamak amacıyla her bir çalışan için 110 lira destek verilmesi konusunda karar aldıklarını söyledi. Bakan Soylu, 2016 yılında asgari ücrette sağlanacak devlet desteğinin toplamda 9,7 milyar lirayı bulacağını ve bu yükün hazine tarafından karşılanacağını bildirdi.

Exit mobile version