Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İhracatçı Hedef Büyüten OVP’den Memnun

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Orta Vadeli Programı memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren bir açıklama yaptı. Büyükekşi’nin açıklaması şöyle:

“11 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 2016-2018 Orta Vadeli Program kapsamında revize edilen ihracat rakamlarını memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim.

11 Ekim 2015 tarihinde açıklanmış olan OVP kapsamında ihracatımız 2016, 2017, 2018 yıllarında sırasıyla 150, 170, 192,5 milyar dolar seviyesinde idi. 11 Ocak 2016 tarihli revize rakamlarda ise ihracatımıza yönelik hedefler 155,5, 175,8 ve 201,4 seviyesine yükseltilmiştir.

İhracat yönelik hedeflerimizin yükseltilmesiyle birlikte net ihracatın büyümeye katkısı da önceki hedeflerde eksi iken, 11 Ocak 2016 tarihli hedeflerimizde 2016-2018 yılları arasında sırasıyla, 0,2, 0,5 ve 0,8’e yükseltilmiştir.

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Orta Vadeli Programı kamu ve özel sektöre hedef koyan ve koyduğu hedeflere yönlendiren, bu hedeflere ulaşılması için her iki tarafa da görevler yükleyen bir belge olarak görüyoruz. Bu açıdan, bugün açıklanan OVP sonrasında koyulan hedeflere ulaşmak için hükümetimiz tarafından bazı ciddi adımların atılması ekonomimizin ve ihracatımızın gelecek üç yılı için kritik öneme sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ticaretindeki payı her geçen gün artmakta ve bununla beraber ihracatımız büyümemize önemli katkı sağlamakta, büyümemizi dengeleyici bir unsur olarak ekonomimize katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki dönemde Türkiye, ihracatçılarına sunduğu ve sunacağı yeni destekler ile ihracatını çok daha yukarı seviyelere taşıyacak, dünyada ve ihraç pazarlarımızda Türkiye’nin payı çok daha yukarılara çıkacaktır.

İhracat odaklı büyüme

Bundan sonraki süreçte Türkiye ihracat odaklı büyüme patikasına girmeli, her türlü jeopolitik risklere rağmen ihracatını pazar ve mal çeşitlendirmesi yoluyla artırmaya devam etmelidir. Bu sebeple, son olarak revize edilen 2016-2018 hedeflerimizde ihracat hedefimiz ve net ihracatın büyümeye katkısı beklentilerimizin yukarılara taşınması bizler açısından son derece olumlu karşılanmıştır. Büyümemizde net ihracat katkısının sürekli pozitif olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Devletimiz tarafından bu denli önemli hedeflerin belirlenmiş olması, bizler için hem bir destek ve güven kaynağı hem de bu hedeflerin ulaşılması yolunda gayret gösterme adına bizler açısından güçlü bir motivasyon kaynağıdır.”

Exit mobile version