Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi (Ocak 2016)

2016 yılı Ocak ayında RKGE, bir önceki aya göre 1,1 puan artarak 103,3 seviyesinde gerçekleşmiştir. Endeksi anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek üç aydaki üretim miktarı, son üç aydaki toplam sipariş oluşturan miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı ve mevcut mamul mal stoku miktarı endeksi artış yönünde etkilerken, genel gidişat, sabit sermaye yatırım harcaması, mevcut toplam sipariş miktarı ve gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir.

Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 2,9 puan azalarak 105,9 puan seviyesinde gerçekleşmiştir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Açıklamalar:

İktisadi Yönelim Anketi, aldıkları kararlar ve uygulamaları ile ülke ekonomisine yön veren üst düzey yöneticilerin yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri, mevcut duruma ilişkin görüşleri ve geleceğe yönelik beklentilerini alarak imalat sanayinin kısa dönemdeki eğilimlerini yansıtacak göstergeler üretmek amacıyla düzenlenmiş aylık eğilim anketidir. 1987 yılı Aralık ayından itibaren uygulanmaktadır.

Exit mobile version