Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

4 Bin Kişilik İstihdam İçin Sözleşme İmzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya’da 4 bin kişiye istihdam sağlayacak işbirliği sözleşmesi imza törenine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Toyota Otomotiv Türkiye, Toyota Boshoku A.Ş. ve Yazaki Otomotiv Kablo Sanayi A.Ş. arasında 3 bin kişilik UMEM Beceri’10 Projesi kursu ve bin kişilik işbaşı eğitim programı sözleşmesinin imza törenine katıldı.

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, Toyota Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Hiroshi Kato, Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Halim Turhan ve Yazaki Genel Müdürü Alper Yıldızdaş’ın da katıldığı imza töreni, Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İmzalanan sözleşme kapsamında otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu işgücünü temin etmek için 3000 kişi, meslek liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yetiştirildikten sonra firmalar bünyesinde beş ay sürecek işbaşı eğitime katılacak, bin kişi ise doğrudan sözleşme imzalanan işyerlerinde mesleki tecrübe kazanacakları işbaşı eğitim programına katılacak.

Exit mobile version