Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Çalışma Hayatı Sorunları Konferansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından çalışma hayatına ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Ankara’da ‘Çalışma Hayatı Sorunları’ konulu bir konferans düzenlendi.

Çalışma hayatının aktörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Genel Müdür Vekilimiz Mehmet Ali Özkan’ın da konuşmacı olarak katıldığı konferansta ekonomik ve teknolojik gelişmelere duyarlı çalışma hayatı, işveren ve işçi açısından tüm yönleriyle görüşüldü.

Genel Müdür Vekilimiz Mehmet Ali Özkan konuşmasında, İŞKUR’un görev alanına giren Yurtdışı İstihdam Hizmetleri, Çalışanların Mesleki Eğitimi, İşveren Teşviklerine dair mevzuat ve İŞKUR tarafından verilen hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İşbaşı Eğitim Programları hakkında detaylı bilgi veren Özkan, Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK) tarafından ilan edilen 40 meslekte yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan sınavlarda başarılı olanların sınav ve belge ücretlerinin, brüt asgari ücretin yarısını geçmemek şartı ile işsizlik sigortası fonundan karşılanacağını söyledi.

MYK tarafından belirlenen 40 meslekte 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra belge sahibi olmayan işçilerin çalıştırılmayacağını, aksi halde işverenlerimizin ceza yaptırımıyla karşılaşabileceğini ve bu nedenle işverenlerimizin gerekli eksiklikleri gidermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işverenlerimize Çalışanların Mesleki Eğitimi kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılan işçilere yönelik İŞKUR ile işbirliği yoluyla kurs düzenlenerek gerekli sertifikanın alınmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Exit mobile version