Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Aylık Fiyat Gelişmeleri (Şubat 2016)

ÖZET…

Şubat ayında tüketici fiyatları yüzde 0,02 oranında düşüş kaydetmiş ve yıllık enflasyon 0,80 puan azalarak yüzde 8,78 olmuştur. Enflasyondaki düşüş işlenmemiş gıda ve enerji fiyatlarından kaynaklanmıştır. Bu dönemde, döviz kurunun gecikmeli etkileri azalmaya devam etmiştir. Çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu bir miktar yükselmiş, ana eğilimleri ise sınırlı miktarda iyileşmeye devam etmiştir.

DEĞERLENDİRMELER…

Şubat ayında tüketici fiyatları yüzde 0,02 oranında azalmış ve yıllık tüketici enflasyonu 0,80 puan düşüşle yüzde 8,78 olmuştur. Bu dönemde H ve I endekslerinin yıllık değişim oranları yaklaşık 0,1 puan artarak sırasıyla yüzde 9,49 ve 9,72’ye yükselmiştir.

Alt grupların yıllık tüketici enflasyonuna katkıları incelendiğinde, Şubat ayında gıda ve enerji gruplarının katkılarında sırasıyla 0,67 ve 0,23 puan azalış gözlenmiştir. Bu dönemde temel mal ve hizmet gruplarının katkıları bir önceki aya göre nispeten yatay seyrederken alkollü içeceklertütün grubunun katkısında 0,08 puanlık bir artış gerçekleşmiştir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version