Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Rekabet Kurumu 19. Kuruluş Yıldönümü

Bakan Tüfenkci, Rekabet Kurumu’nun 19. kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada rekabetin, disiplin, azim ve refah anlamına geldiğini belirterek, rekabet politikasının küresel hale gelmiş politikalar ve meseleler ağında çok ciddi bir yeri işgal ettiğini belirtti.

Bu yılki temanın dünyada ön plana çıkan “tüketicinin korunması ve rekabet ilişkisi” olmasını anlamlı bulduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak politikalarında çok boyutlu ve uzun dönemli düşünmeye gayret ettiklerini vurguladı.

Bakan Tüfenkci, ülke ekonomilerinin gelişmesi için rekabetin önemine değinerek, “Rekabet politikasının hem doğrudan milli ekonomi ve toplumsal refaha, hem de dolaylı olarak uluslararası ticaret ve yatırım yarışına büyük katkıları mevcuttur.” değerlendirmesinde bulundu.

Son finansal krizin ardından ekonomik alanda en çok “düzenleme” sözünün duyulduğuna işaret eden Bakan Tüfenkci, “Bundan amaç, daha iyi performans, etkin kararlar ve uygulamalar için günlük işleyişte bağımsızlığın sağlanmasıdır. Fakat serbestleşmenin beraberinde daha az bürokrasi getirmesi beklenirken, daha fazla düzenleme ortaya çıkardığını, bürokrasinin arttığını görüyoruz. Bu da serbestleşmenin tek başına çözüm olmadığını, beraberinde etkin kurumsal yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.” dedi.

Bakan Tüfenkci, Rekabet Kurumunca yayımlanan faaliyet raporunda reformların meyve verdiğinin ve tüm uygulama alanlarında dosya sayısının düştüğünün gözlemlendiğini aktararak, “Bu düşüşün arka planında, mevzuata ilişkin yapılan değişiklikler, rekabet savunuculuğu faaliyetleri ve Kurumun etkinliğini artırması yer almaktadır. Kurumun etkinliğini artırmasının bir başka göstergesi de, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının en iyi uygulamalarında yer alması ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi platformlarda eğitim faaliyetlerinde aktif çalışmasıdır. Tüketici refahı ve toplumsal refahın artışı, rekabet bilinci ve kültürünün yaygınlaşması bakımından Rekabet Kurumunun sorumluluğunun farkında olduğunu gördüğümü memnuniyetle ifade edebilirim” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci,  rekabet ve tüketici politikasının varoluş sebebinin, piyasaların etkin bir şekilde işlemesi, piyasa sisteminde ortaya çıkan arz veya talep kaynaklı aksaklıkları çözmek ve tüketici refahını artırmak olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, ekonomik büyüme ve kalkınmanın olmazsa olmazının rekabet disiplini olduğunu da sözlerine ekledi.

Exit mobile version