Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yeni Bir Çek Kanunu Tasarısı Hazırlanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, NTV canlı yayınında Mart ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirerek,  Türk ekonomisinin çevredeki bütün sorunlara ve risklere rağmen büyümeye devam ettiğinin altını çizdi.

Çek kanununda yapılan düzenleme ile hapis cezasının kaldırıldığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, bu durumun istismar edildiğini belirterek, bu konu hakkında yeni bir çek kanunu tasarısı hazırlandığını belirtti.

“Çeklerde karekodu zorunlu olacak”

Bu yeni tasarıda “karekodu” nun zorunlu hale getirileceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, bu sayede bir güvenlik sistemi kurulacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, karşılıksız çek veren kişinin şirketten ayrılması durumunda dahi 5 yıl boyunca çek yazamayacağını belirtti.

Rusya ile yaşanan ticari kriz konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, esneme sinyalleri alındığını ancak bu durumun “ambargo yumuşadı” denecek seviyede olmadığını belirtti. Bakan Tüfenkci, Rusya’nın uygulamış olduğu ambargonun Türkiye’yi zayıflatacak boyutta olmadığını vurguladı.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan Tüfenkci, valilikler kanalıyla terörden etkilenen esnafa yardımların başladığını, esnafların bu durumu belgelemesi durumunda yardım alabileceklerini belirtti. Teröre karşı alınan önlemler konusunda gelen soru üzerine

Bakan Tüfenkci, sınır kapılarında teknolojinin de yardımıyla yüzde yüz güvenlik sağlandığını vurguladı.  Tüketici haklarına yönelik gelişmeleri  değerlendiren Bakan Tüfenkci, tüketicilerin lehine birçok düzenlemenin yapıldığını ve Bakanlığa bağlı olan tüketici hakem heyetlerini yeniden yapılandırmayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Tüfenkci, AVM’lerle ilgili standart konusunda da çalışmalarının olduğunu belirtti.

Exit mobile version