Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOBİ’ler İsraf Etmiyor, Enerjiyi Verimli Kullanıyor

KOSGEB ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) işbirliğiyle, enerji verimliliği alanında yapılan çalışmalar devam ediyor. Ülke ekonomisi üzerindeki enerji maliyetleri yükünün hafifletilmesi ile enerji verimliliği kültürünün KOBİ’ler ve ülke çapında yaygınlaştırılmasını hedefleyen ‘Türkiye’de KOBİ’lerde Enerji Verimliliği’ Projesi faaliyetleri sürdürülüyor. KOSGEB’in kurumsal kapasitesinin arttırılması, KOBİ’lerde enerji verimliliği çalışmalarının yaygınlaştırılması, enerji israfının önlenerek etkin kullanılması amaçlanıyor.

Projenin hedefleri arasında KOSGEB tarafından verilen Enerji Verimliliği Desteklerine yönelik yeni bir finansman modeli oluşturulması da yer alıyor. Bu kapsamda, 5 Nisan’da KOSGEB Başkanlığı’nda Banka ve Enerji Verimliliği Derneklerinin temsilcileri, KOSGEB personeli ve KOBİENVER Proje ekip üyelerinin katıldığı Enerji Verimliliği Finansmanı toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ve sunumlarla başlayan istişare toplantısı, katılımcıların sorularını ve yaşadıkları deneyimleri paylaşmalarıyla sona erdi.

Exit mobile version