Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOBİ Gelişim Destek Programı KOBİGEL ASO’da Tanıtıldı

KOSGEB, imalat sanayiye yönelik hazırlamış olduğu yeni destek programı KOBİGEL ile birlikte ilk proje teklif çağrısına çıktı.

Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan ve teklife çıkılan proje çağrısı ile birlikte Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması konulu proje teklif çağsısının üst limit 600 Bin TL, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme konulu projeler için destek üst limiti 800 Bin TL olarak belirlendi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL), Ankara Sanayi Odası üyelerine tanıtıldı.

Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ve çok sayıda sanayici katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir toplantıda yaptığı konuşmada KOSGEB’in sanayiye çok büyük desteklerinin olduğunu belirtti.

Özdebir, şunları kaydetti: ”En büyük firmadan en küçük firmaya kadar bütün işletmelerimiz mutlaka KOSGEB’den yararlanmıştır. Hükümetin eylem planıyla beraber KOSGEB’in işleyiş tarzında da değişikliklere gidildi. Bunun ilk örneğini KOBİGEL ile göreceğiz. KOBİGEL projesi ülke genelinde yıllık 150 milyonluk bir destek verecek. Ankara’da ise imalat sanayinin orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerimize 300 bin lirası hibe olmak üzere 800 bin lira destek verilecek. Bu kapsamda KOSGEB desteklerinden üyelerimizin ve işini kurmak isteyen bütün girişimcilerin faydalanmaları umut ediyorum.”

-SON BAŞVURU 6 MAYIS

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ise KOSGEB olarak destek programlarını yenilediklerini, destek oranlarını ve destek limitlerini artırdıklarını söyledi. Karakoç, ”Hükümetimizin bize çok ciddi bir kaynak artırımı oldu. Destek bütçesi olarak değerlendirdiğimiz zaman geçmiş yıllardaki desteklerin 3 katına varan bir artışla toplamda yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın bir destek bütçesi ayrıldı. Bu anlamda Başta sanayicilerimiz olmak üzere KOBİ’lere karşı KOSGEB’in üzerindeki yük ve sorumluluk artmıştır. Artık mazeret üretme zamanı değil, iş yapma KOBİ’lere destek verme zamanıdır.” dedi.

-KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç: Başvurularınızı son güne bırakmayın!

KOBİGEL ile birlikte çağrı esaslı bir destek dönemini başlattıklarını anlatan Karakoç, ”Bu destek çağrısında imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmelerimiz için orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet bulunan işletmelerimize destek çağrısına çıktık. Başvurular 1 Nisan ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Karakoç ayrıca, proje sahiplerinin sistemde yaşanabilecek yığılmaları göz önünde bulundurmalarını ve bu sebepten dolayı bir mağduriyet yaşamamaları noktasında hatırlatmada bulunarak proje teslimatlarının son güne kalmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

-Yerli makine-teçhizat alması durumunda % 15 oranında ekstra destek

İmalat Sanayi KOBİ’lerine,  KOBİGEL proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda % 15 oranında ekstra destek verilecek. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Bu bağlamda 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler proje başvurusunda bulunabilecekleri söyledi.

Exit mobile version