Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOBİGEL İçin Başvurularınızı Son Güne Bırakmayın

KOSGEB’in ilk proje çağrısına çıktığı KOBİGEL destek programı hakkında Engürü Sanayici ve İşadamları Derneği (ENSİAD) üyelerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlbank A.Ş. Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL), Engürü Sanayici ve İşadamları Derneği (ENSİAD) üyelerine tanıtıldı.

Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan ve teklife çıkılan proje çağrısı ile birlikte Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması konulu proje teklif çağsısının üst limit 600 Bin TL, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme konulu projeler için destek üst limiti 800 Bin TL olarak belirlendi.

ENSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ENSİAD Başkanı Ömer Ucuz, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

-SON BAŞVURU 6 MAYIS

Toplantıda konuşma gerçekleştiren KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç; KOSGEB olarak destek programlarını yenilediklerini, destek oranlarını ve destek limitlerini artırdıklarını söyledi. Karakoç, ”Hükümetimizin bize çok ciddi bir kaynak artırımı oldu. Destek bütçesi olarak değerlendirdiğimiz zaman geçmiş yıllardaki desteklerin 3 katına varan bir artışla toplamda yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın bir destek bütçesi ayrıldı. Bu anlamda Başta sanayicilerimiz olmak üzere KOBİ’lere karşı KOSGEB’in üzerindeki yük ve sorumluluk artmıştır. Artık mazeret üretme zamanı değil, iş yapma KOBİ’lere destek verme zamanıdır.” dedi.

-KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç: Başvurularınızı son güne bırakmayın!

KOBİGEL ile birlikte çağrı esaslı bir destek dönemini başlattıklarını anlatan Karakoç, ”Bu destek çağrısında imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmelerimiz için orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet bulunan işletmelerimize destek çağrısına çıktık. Başvurular 1 Nisan ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Karakoç ayrıca, proje sahiplerinin sistemde yaşanabilecek yığılmaları göz önünde bulundurmalarını ve bu sebepten dolayı bir mağduriyet yaşamamaları noktasında hatırlatmada bulunarak proje teslimatlarının son güne kalmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

-Yerli makine-teçhizat alması durumunda % 15 oranında ekstra destek

KOSGEB’in yeni desteği KOBİGEL ile ilgili sunum yapan Yusuf Ziya Kayır; “İmalat Sanayi KOBİ’lerine, KOBİGEL proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda % 15 oranında ekstra destek verilecek.”dedi. Yusuf ziya kayır ayrıca, Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabileceğini, bu bağlamda 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde imalat sanayinin sadece orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin proje başvurusunda bulunabileceklerini söyledi.

Exit mobile version