Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2016

2016 yılı Nisan ayında FHGE, bir önceki aya göre 2,7 puan artarak 168,6 seviyesinde gerçekleşmiştir. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ile son üç aydaki hizmetlere olan talep FHGE’yi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE’yi azalış yönünde etkilemiştir.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlenerek devam ettiği görülmektedir. Gelecek üç ayda hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıfladığı gözlenmektedir.

Son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise bir önceki ay seviyelerinde devam ettiği görülmektedir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Açıklama:

Finansal Hizmetler Anketi’nin amacı Türkiye’deki finansal kuruluş yöneticilerinin iş durumları ile ilgili olarak, yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri ile geleceğe yönelik beklentilerinin izlenerek, finansal hizmetler sektöründeki eğilim ve gelişmeleri yansıtacak göstergelerin üretilmesidir.

Exit mobile version