Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İŞKUR’dan İşyerlerine Ziyaret

İşgücü piyasasının talep yapısını ortaya koymak, seyrini izlemek, değerlendirmek ve beklentileri açığa çıkarmak amacıyla 8 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde; işyerleri ziyaret edilerek İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilmektedir.

Türkiye genelinde ve il düzeyinde; sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, mesleklere göre ihtiyaç duyulan işgücü ve bu işgücünde talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile 2017 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerini ortaya koymak amacıyla İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilmektedir.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılan bu araştırma için 77 ilde tamsayım, 4 ilde örneklem yöntemiyle sahaya inilmiştir. 77 ilde 20+ istihdamlı işyerlerinin tamamı ziyaret edilecek olup örneklem yapılacak iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dır. 2-9 ile 10-19 arası çalışanı olan işyerlerinde ise Türkiye geneli sonuç alabilmek için örneklem yöntemiyle sahaya çıkılmıştır.

Her İl İçin İşgücü Piyasası Araştırması Sonuç Raporu hazırlanacak

Türkiye genelinde ve il düzeyinde araştırmanın sonuçları dikkate alınarak istihdam politikaları oluşturulacaktır. Çalışmanın sonuç raporlarında işgücü piyasalarının arz ve talep yönü ele alınarak işgücü piyasasının yapısı ve ihtiyaçları ortaya konulacaktır.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna büyük faydalar temin etmesi beklenmektedir.

Exit mobile version