Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

TCMB Yatırım Anketi Bahar 2016

2016 yılı Bahar dönemi Yatırım Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 2121 işyerinin yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

2016 yılı Bahar döneminde, 2015 yılında yapılan brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari artış oranının, 2015 yılı Güz döneminde öngörülenden daha yüksek gerçekleşerek yüzde 23,6 olduğu gözlenmektedir.

İşyerleri büyüklük grupları [BG] itibarıyla değerlendirildiğinde, 2015 yılında yapılan yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari artış oranı, [BG2], [BG3] ve [BG4] gruplarındaki işyerleri için sırasıyla yüzde 20,2, yüzde 41,5 ve yüzde 18,1 ile 2015 yılı Güz döneminde öngörülenden daha yüksek gerçekleşmiştir.

Tamamı İçin Tıklayınız15

 

Açıklama:

Yatırım Anketi, sanayi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin mevcut yatırım eğilimleri ve yakın gelecege yönelik yatırım planları ile bu yatırımların amacı ve işyeri yöneticilerinin yatırım kararlarında etkili olan faktörlerle ilgili değerlendirmelerinin alınmasını amaçlayan bir anket çalışmasıdır. Anket bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda iki defa uygulanmaktadır.

Exit mobile version