Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Girişimciliğin Desteklenmesi

Girişimciliğin desteklenmesi, hızla değişen dünya ekonomisinde söz sahibi olmayı amaçlayan ülkemizin gelişmesi için büyük önem arz etmektedir. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlayabilmek için girişimcilik konusundaki faaliyetlerinin uluslararası düzeyde kabul gören araştırma sonuçları ile desteklenmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede, 2006 yılından bu yana Türkiye, Global Entrepreneurship Monitor (GEM) çalışmalarına katılmakta olup, 2011-2012-2013-2014-2015 yılları GEM çalışması Başkanlığımız öncülüğünde yürütülmüştür. GEM araştırması, ülkelerde girişimcilik faaliyetinin düzeyini, girişimciliğin ekonomik gelişmedeki rolünü, ülkeler arasında farklılığa neden olan faktörleri belirlemek ve girişimciliği geliştirmeye yönelik politikalar önermek amacıyla yapılmaktadır. 1998 yılından bu yana kâr amacı gütmeyen bir Akademik Araştırma Konsorsiyumu (GERA) tarafından yürütülen GEM çalışmalarına Projenin başlangıcından beri, 100 ülke katılmıştır. Konsorsiyum tarafından belirlenen metodoloji çerçevesinde ulusal veriler yıl bazında toplanmakta ve sonuçlar Konsorsiyum tarafından konsolide edilerek karşılaştırmalı uluslararası GEM raporu hazırlanmaktadır.

2016 yılında GEM araştırmasının Nuts 2 bölge düzeyini kapsayacak şekilde (asgari 16.016 anket örneklem ile)gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, kurumlarımızın KOBİ’ler ve girişimcilik konusunda yürüttüğü çalışmalar dikkate alınarak, ekli şartname kapsamında destekleyici kurum olarak katkıları beklenmektedir.

Destekleme süresi, maliyetleri karşılama oranı, artı katkılar vb. kriterler bazında değerlendirmeler yapılacak olup, bu çerçevede konuya ilişkin kararınızın 03 Mayıs 2016 tarihi mesai bitimine kadar ggm@kosgeb.gov.tr e-posta adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

GEM 2016 Hizmet Alım Şartnamesi
GEM 2016 Destekleyici Kurum Şartnamesi

 

Kaynak: KOSGEB

Exit mobile version