Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOSGEB’in Kapıları Engelli ve Dezavantajlı Gruplara Sonuna Kadar Açık

Tekirdağ’da engelli girişimci Şenay Orhan, KOSGEB’den aldığı destekle akvaryum işletmesi kurma hayalini gerçekleştirdi.

Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan Şenay Orhan, KOSGEB sayesinde ilgi duyduğu akvaryum işletmesi hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Orhan, KOSGEB ile kendisi gibi engeli bulunan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tanıştı ve daha sonra girişimcilik sertifikası almak için kurslara katıldı. Girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu akvaryum işletmesine kavuştu. Engelli Girişimci, hem hayalini gerçekleştirmenin hem de işletme sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Engelli Kardeşlerime Tavsiyem, KOSGEB’e Başvursunlar”

Akvaryum işletmesinin, gayet iyi gittiğini ve müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Orhan, “Engelli bir arkadaşım KOSGEB destekli kendine bir yer açmıştı. Ben de o arkadaşımın tavsiyesi üzerine girişimci olmak üzere KOSGEB ile tanıştım. Girişimcilik sertifikası aldım. Müşterilerim, engelli olarak böyle bir iş yeri açmama ve akvaryumlar, hayvanlar, kuşlar satmama çok olumlu tepkiler veriyor. Beni, bir engelli olarak tebrik ediyorlar. KOSGEB’i arkamızda büyük bir güç olarak görüyoruz. Bizim gibi dezavantajlı gruplara sağladığı destek ve bu imkânları sunduğu için çok mutluyuz.” diye konuştu.

Girişimci; “Engelli arkadaşlarımın da KOSGEB’den yararlanmasını tavsiye ediyorum. Engelleri var diye kendilerini toplumun dışında bırakmasınlar. Bir engellinin yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şey yok. Kesinlikle devletin kendilerine sunduğu imkânlardan yararlansınlar. Bakın, benim akvaryum dükkânım var. Bunların bakımları var. Yemleri var. Kuşların temizlikleri var. Sadece buraya gelip akşama kadar durmuyoruz. Ancak, tüm bu işler ağır ve zor gelmiyor. İşimi zevkle yapıyorum. Engelli kardeşlerime tavsiyem, bir işi yapmaya karar versinler ve KOSGEB’e başvuruda bulunsunlar.” Dedi.

KOSGEB’in Kapıları Engelli ve Dezavantajlı Gruplara Sonuna Kadar Açık

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, girişimcilik destek programlarında özellikle dezavantajlı gruplar içindeki engelli vatandaşlar başta olmak üzere kadınlara, gazilere ve şehit yakınlarına ayrı bir destek mekanizması oluşturduklarını ifade etti.

Dezavantajlı gruplarda yüzde 80’e kadar çıkan destek programları olduğu bilgisini veren Erkan, bugüne kadar başvuru yapan bu grupların tamamına yakınının iş planlarını kabul ettiklerini kaydetti.

Tekirdağ genelindeki dezavantajlı gruplar içinde projesini onayladıkları kişilerden 3’ünün bedensel engelli olduğunu aktaran Erkan, ‘Tekstil, medikal malzeme ve akvaryum işletmesi sahibi olan bu 3 engellimizin diğer engelliler için rol model olmasını istiyoruz. Engelli ve dezavantajlı gruplara kapılarımız sonuna kadar açık. Gelsinler, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılsınlar. Akıllarındaki, hayallerindeki iş fikirlerini bizle paylaşsınlar. Aracı kişiler ya da kuruluşlara hiç gerek yok. Yanlış yönlendirilmeden doğrudan bizimle temasa geçsinler.’ ifadelerini kullandı.

Exit mobile version