Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

ATO’dan Ankara’yı Seviyorum Kampanyası

ATO’nun “Ankara’yı Seviyorum” Kapmanyası Start Aldı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) terör saldırıları nedeniyle Başkent’te sekteye uğrayan ticareti ve sosyal yaşamı canlandırmak amacıyla başlattığı “Ankara’yı Seviyorum”  Alışveriş Kampanyası, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı törenle start aldı.

Bakan Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, “Böyle bir zamanda Ankaralılara moral verdiği, kendi üyelerine sahip çıktığı için ATO’yu tebrik etmek lazım” dedi. Terörün bir “insanlık suçu” olduğunu vurgulayan Tüfenkci, Türkiye’nin her zaman terörü lanetlediğini ve kınadığını ancak birçok ülkenin bu konuda çifte standart uyguladığını bildirdi.

-“ANKARALILARI HİÇ KORKUTAMAZLAR”-

Terörün amacının halkı korkutmak ve panikletmek olduğunu söyleyen Tüfenkci, “Bu ülke Çanakkale ruhunu ortaya koymuş, Ankara’yı başkent etmiştir. Ankara Cumhuriyetimizin kalbi durumuna gelmiştir. Ankaralıları hiç korkutamazlar” diye konuştu. Ankaralıların kampanyaya sahip çıkacaklarına inandığını söyleyen Tüfenkci, “Ülkemize sahip çıkmamız, inancımızı ve moralimizi diri tutmamız, Türkiye’ye sahip çıkmamız lazım” mesajını verdi.

Hükümetin ilk üç aylık seçim vaatlerinin tamamını yerine getirdiğini kaydedenBakan Tüfenkci, esnafın her zaman yanında olduklarını vurgulayarak “Siz kendinizden emin olun. Biz sizlerin yanındayız. Kapımız sizlere açık. Allah’ın izniyle bir olduğumuz, el ele verdiğimiz sürece hem işimizi, hem aşımızı hem de Ankara’yı büyüteceğiz” dedi. Tüfenkci, esnafın ve tüccarın milletin omurgası olduğunu belirterek, “Onlar hep huzurdan yana olmuşlardır, hep istikrardan ve ülkenin bütünlüğünden yana olmuşlardır. Ankara’yı seviyorum kampanyası da buradan çıkıyor. Bu ülkeyi sevdikleri için çıkıyor, bu milleti sevdikleri için çıkıyor. Ankara ayakta duracak, Türkiye ayakta duracak. Onun için bu kampanyayı yapıyorlar. Ben de inanıyorum ki Ankaralılar da bu kampanyaya sahip çıkacak. Esasında Ankara Türkiye’nin başkenti olduğuna göre bütün Türkiye sahip çıkacak. İnanıyorum ki 6 Mayıs-6 Haziran dönemi içerisinde bütün ülkemizdeki vatandaşlarımızın yolu bir şekilde Ankara’ya düşecek ve buradan sizlerden bir şeyler alıp memleketlerine gidecek. İnşallah da beraberinde ya bir Fiat ya da bir Mercedes alacak” diye konuştu.

“Birileri bizleri korkutmak, yıldırmak, bu ülkeyi bölmek adına bu ülke topraklarında ameliyata kalkışanlar elbette ki sizin bu kampanyalarınız karşısında gerekli dersleri de alacaklar. İnanın devletimiz çok güçlü bunlara pabuç bırakmaz” diyen Bakan Tüfenkci, ticari hayatı kolaylaştırmak için yapacakları yasal düzenlemelerden de söz etti.

-“ANKARA’YI SEVİYORUZ, TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUZ”-

 Bakan Tüfenkci, Çek Yasası’nı yeniden düzenleyerek çeke olan güveni artıracaklarını bildirerek, “Bizler sizlere kulak verdik vermeye de devam edeceğiz. Sizler de çalışmaya, üretmeye bu ülkeye katkınızı sunmaya devam edeceksiniz. Bu kampanya esasında sembolik bir kampanya. Buradaki amaç ve mesaj net; biz terörden korkmuyoruz. Terörün amaçladığı ya da ulaşmaya çalıştığı hedeflere varmasına biz Ankaralı esnaflar olarak dur diyoruz. Biz Ankara olarak ticaretimizi de yapacağız, sosyal mekanlarda da bulunacağız, ibadetimizi de yapacağız, ticaretimizi de yapacağız. Teröre inat yaşama devam edeceğiz, devletimize ve güvenlik güçlerine de güveneceğiz. Biz diyoruz ki ‘Ankara’yı seviyoruz, Türkiye’yi seviyoruz’ kampanyamızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

-GÜRGÜR: “HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de konuşmasında, Türkiye’nin üç ayrı merkezden yönetilen terör sarmalıyla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Son 8 ayda Ankara’da yaşanan 3 ayrı saldırıda 170’e yakın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatanGürgür, terörün hedeflerinin devleti fonksiyonlarını yapamaz hale getirmek, halkı umutsuzluğa sevk etmek ve maddi bakımdan çökertmek olduğunu kaydetti. Terörün sadece devletin ve hükümetin meselesi olmadığını vurgulayan Gürgür, “Meseleyi toplum olarak, sivil toplum olarak, mesleki kuruluşlar olarak, basın olarak da sahiplenmek mecburiyetindeyiz. Hükümetimizi, devletimizi bu meselede yapayalnız bırakmak terörün işine yarar. El birliği, güç birliği yapmak mecburiyetindeyiz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz” diye konuştu. Gürgür, ATO’nun kampanyasının halka yeterince anlatılması durumunda toplumsal bir kampanyaya dönüşeceğini de sözlerine ekledi.

-BEZCİ: “BİZ ANKARA’YIZ VE ANKARA’YI SEVİYORUZ”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise konuşmasında, “Ankara’yı Seviyorum” sloganıyla başlattıkları alışveriş kampanyasının amacının Ankara’da ekonomik ve sosyal hayata canlılık getirmek olduğunu söyledi. Bezci, “Ankara’da hayatın canlanması, devletin de güçlenmesi demektir. Türkiye’nin vergi gelirlerinin yüzde 12’si Ankara’dan toplanıyor. Ankara büyürse Türkiye büyür. Ülkemiz ve kentimiz varsa biz varız. Ankara’yı seviyor ve Ankara’mız için harekete geçiyoruz” dedi.

Terör saldırılarının hedefinin insanlık, kardeşlik, barış, huzur, birlik, beraberlik ve gelecek umudu olduğunu vurgulayan Bezci, “Terör eylemi gerçekleştirenlerin amacı yüreklere korku salmak, ekonomide işleyen çarkları durdurmak, birlikte yaşama isteğini öldürmek ve sokağa çıkmamızı engelleyerek sosyal hayatı baltalamaktır.Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman bu hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi. Bezci, şöyle devam etti:

Biz ne yaşarsak yaşayalım bu toprakların ruhuna uygun bir şekilde, yeniden ayağa kalkma gücünü içimizdeki sevme duygusuyla buluyoruz. Şimdi, Ankara için, Ankara’mızda ticareti ve sosyal hayatı canlandırmak, şehrimizin turizm için cazip bir merkez olmasını sağlamak, özetle, şehrimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için ayağa kalktık. Biz işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, tüccarıyla şehrimizde yaşayan herkes adına yüksek sesle bir kez daha söylüyoruz. Biz Ankara’yız ve Ankara’yı seviyoruz.”

Kampanyanın amacını, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Sokağa çıkın, normal hayatınıza devam edin” sözlerinin oluşturduğunu belirten Bezci, “Sayın Başbakanımızın yaklaşımı, kampanyamızı oluştururken bize güç verdi. Bizim Ankara’dan başka başkentimiz, Türkiye’den başka ülkemiz yok. Ülkemizde hayatın normal seyrinde devam edebilmesi için hepimizin görevlerimizi her şeye rağmen en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Bugünün şartlarında da terörün hedefine ulaşmasını engelleyecek biçimde, ekonomik ve sosyal hayata katılmaya devam etmek hepimizin görevidir” diye konuştu.

Bezci, 6 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak kampanya döneminde Ankara ili sınırları içinde kredi kartı ya da banka kartı ile tek seferde en az 25 TL tutarında alışveriş yapan herkesin ATO’nun hediye edeceği 3 Mercedes ve 40 Fiat otomobilden birini almak üzere çekiliş hakkı elde edeceğini bildirdi. Ankaralıları sokağa çıkmaya ve sosyal hayatlarını her zaman olduğu gibi sürdürmeye davet eden Bezci, “Vatandaşımızın hayatını olağan akışında sürdürmesi çarkların da normal şekilde dönmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

         -“BİRİZ, BERABERİZ, DİMDİK AYAKTAYIZ”-

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler de kampanyadan dolayı ATO’yu tebrik ederek, “Ankara’yı seviyoruz. Ankara’daki sosyal hayatı hep beraber canlandıracağız” dedi. Türkiye’nin hedefe konulduğunu ve Türkiye ile mücadele edildiğini söyleyen İşler, “Ama başaramayacaklar. Çünkü biz biriz, beraberiz, dimdik ayaktayız” diye konuştu. Türkiye’nin 2023 hedefinin kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkarmak olduğunu hatırlatan İşler, iş adamlarının da çabalarıyla bu hedefe ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise ATO’nun kampanyasını önemsediğini belirterek, Ankara’da yaşayan herkese şehri sahiplenmeleri çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ile Nevzat Ceylan, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, üzerinde kampanyanın sembolünün bulunduğu şapkaları giyerek kampanyaya start verdiler. ATO Başkanı Bezci, günün anısına Bakan Tüfenkçi’ye geleneksel el sanatları örneği seramik tabak ve ibrik hediye etti. Törene Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Hotman ve sivil toplum örgütlerinin liderleri de katıldı.

Exit mobile version