Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOSGEB Enerji Verimliliği Yatırım Fırsatlarını KOBİ’lere Açıyor

Türkiye’de bulunan Fransız Kalkınma Ajansı, 2005 yılından bu yana iş ortakları Türk bankalarına sağladığı krediler aracılığıyla yenilebilir enerjinin gelişimi için ve enerji verimliliğine yatırım yapan işletmelerin finansmanlarına katkıda bulunuyor.

İstanbul Fransız Sarayı’nda ‘‘Türk Sanayisinde Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği ve Çevresel Performans’’ Konulu Seminer gerçekleştirildi.

Türkiye’de yenilenebilir enerji, sürdürülebilir turizm, iklim değişikliğine karşı mücadele ve çevre korumasına katkıda bulunacak yatırımcıları teşvik etmek amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) bir finansman modeli olan SUNREF(Sustainable Use of Natural Resources and Energy Finance)programının Türkiye’deki resmi tanıtımı ve Türk sanayisinde enerji ve çevre piyasası hakkında bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla 27 Nisan’da İstanbul Fransız Sarayı’nda ‘‘Türk Sanayisinde yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve çevresel performans: ne tür fırsatlar?’’ temalı bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında KOSGEB Başkanı Recep Biçer’ in yaptığı konuşmanın ardından etkinliklere, KOSGEB’in bu konudaki çalışmalarının aktarıldığı ‘‘KOBİ’lerde Enerji Verimliliği Projesi’nin Tanıtımı”  başlığı ile devam edildi. Proje paydaşlarının sunumlarının ardından Recep Biçer ’in, Halkbank Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı Recep Güleç’in ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)  Genel Müdür Yardımcıları Çiğdem İçel ve Burak Akgüç’ün katılımlarıyla sekiz Türk firması yeşil yatırımlarının üstün başarısından ötürü ödüllendirildi.

SUNREF programından yararlanmış ve çevre dostu projelere yatırım yapmış olan Türk ve Fransız banka ve şirketlerinin sunumlarını gerçekleştirdiği seminerde, AFD ve ortakları ayrıca otelcilik sektöründe, sanayi alanlarında daha iyi çevresel performansa yönelik gerçekleştirmeyi planladıkları projelerini sundular.

KOSGEB, enerji verimliliği çalışmalarındaki başarısı ve sürdürülebilir kalkınmaya bağlılığından dolayı ödül aldı.

Exit mobile version