Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

TİM’de Tarım Sektörü Sorunları Toplantısı

Tarım Sektörü’nün Sorunları Değerlendirildi

TİM,  tarım ürünleri birlikleri ile birlikte Ankara’da, Ekonomi Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarları başkanlığında ilgili bürokratların katılımı ile sektörün sorunlarını değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi. Toplantıya, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Karadeniz Fındık İhracatçı Birliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, Uludağ İhracatçı Birlikleri, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Süs Bitkileri İhracatçı Birliği, Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçı Birliği, Ege Zeytin ve Zeytin Yağları İhracatçı Birliği’nden katılım gerçekleşti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan “Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına İlişkin” yaptığı değerlendirmede,  son 40 yılda dünya dış ticaret hacminin yaklaşık 60 kat arttığını belirtirken, tarımsal dış ticaret hacminin ise 25 kat arttığına dikkat çekti.

Tarım sektöründe var olan sorunların günden güne arttığını belirten TİM Başkanı Büyükekşi, bu sorunların çözüme kavuşturulması için TİM – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı – Ekonomi Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir komisyon kurulmasını önerdi. Toplantının devamında ise bu öneri kabul edildi.

Exit mobile version