Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İnternet Bankacılığını Kullanan Aktif Müşteri Sayısı Arttı

İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık İstatistikleri
Mart 2016

Bu raporda yer alan istatistikler, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalardan internet bankacılığı hizmeti veren 28 banka ile mobil bankacılık hizmeti veren 19 banka verisinden oluşmaktadır. Raporda bireysel ve kurumsal/tüzel müşteri ayrımında internet bankacılığı ve mobil bankacılık bilgisinin yanı sıra internet bankacılığı hizmeti kullanan aktif müşterilerin il bazında dağılımı da yayımlanmaktadır.

I. İnternet Bankacılığı İstatistikleri

1. İnternet bankacılığını kullanan aktif müşteri son bir yılda 3 milyon kişi arttı.

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı Mart 2016 itibariyle, 45 milyon 701 bin kişi olmuştur. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise 24 milyon 905 bin kişidir.

Ocak-Mart 2016 döneminde 17 milyon bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yapmıştır. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 38’ini oluşturmaktadır. Ocak-Mart 2016 döneminde, aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 milyon kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 1 milyon 61 bin kişi artış olmuştur.

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version