Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

5000 Öğrenciye Girişimcilik Semineri Verilecek

KOSGEB Ankara Siteler Müdürlüğü ile Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Ankara’nın Altındağ ilçesi sınırları içerisinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerine Girişimcilik Semineri verilecek.

Altındağ Kaymakamlığınca düzenlenen Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Fuarı sırasında, KOSGEB Ankara Siteler Müdürlüğü ile Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Protokol, KOSGEB Ankara Siteler Müdürü Erdal Çınar ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdiresi Şefika Biçer tarafından imzalandı.

İmzalanan protokole göre, Altındağ İlçesi sınırları içerisinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerine Girişimcilik Semineri verilmesi kararı alındı. Buna göre;  seminerler Altındağ İlçesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde 2015-2016 ve 2016-2017 öğretim yıllarında öğrenim gören yaklaşık 5.000 (beş bin) 12. sınıf öğrencisini kapsayacak. Seminerler KOSGEB Ankara Siteler Müdürlüğü KOBİ Uzmanlarınca yerinde ve ücretsiz olarak verilecek.

Seminerlerin içeriği, “Girişimcilik Tanımı, Girişimciliğin Önemi, İş Kurma Süreçleri, İş Planı Hazırlanması, SWOT Analizi ve KOSGEB Girişimcilik Destekleri” olarak belirlendi. Seminerlere katılan öğrencilerden, gönüllü olanların KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları konusunda da çalışmaların olduğu bildirildi.

Exit mobile version