Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İstihdam Garantili Asansör-Bakım Onarımcısı Meslek Eğitimi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Yeni Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, “Ulusal Meslek Standartları ve Yeterlilikleri ile Asansör Bakım ve Onarımcısı Meslek Elemanı Yetiştirme Projesi – UMES-AY” düzenlenecektir.

Proje ile genel anlamda; Yetersiz (işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap veremeyen) meslek eğitimi almış veya meslek eğitimi almamış olmaları sebebiyle istihdamda yer bulamayan işsiz gençlere, istihdam piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, uygulamalı meslek eğitimi yoluyla nitelik kazandırmak ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak hedeflenmiştir.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR ve BURSA olmak üzere 4 ilde eşzamanlı gerçekleştirilecek Proje kapsamında İŞKUR’a kayıtlı,

1-İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde ikamet eden İŞKUR’a işsiz olarak kayıtlı; Üniversitelerin Elektrik-Elektronik, Makine ve Mekatronik mühendisliği bölümlerinden mezun, 20-29 yaş aralığındaki 60 işsiz genç,

2-İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde ikamet eden İŞKUR’a işsiz olarak kayıtlı; meslek liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanından mezun, 17-29 yaş arasındaki 80 işsiz genç,

3-İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde ikamet eden İŞKUR’a işsiz olarak kayıtlı; ilköğretim ve genel liselerden mezun, meslek eğitimi almamış olmaları nedeniyle istihdamda yer bulamayan, 15-29 yaş arasındaki 80 işsiz gence yönelik olarak, istihdam garantili Mesleki Eğitim Kursları düzenlenecektir. Günlük 7 EU(ortalama 20 TL) cep harçlığı verilecek olan Mesleki Eğitim Kursları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecektir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru Projenin resmi internet sitesi olan umes-ay.com sitesini üzerinden gerçekleştirilecektir.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ’nın IV. Bileşeni “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı” kapsamında uygulanan, “Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı”

Sözleşme Makamı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı,
Operasyon Faydalanıcısı: Türkiye İş Kurumu,
Hibe faydalanıcısı: Türk Metal Sendikası,
Proje Ortağı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Derneği
Proje iştirakçisi: Buga Otis firması

Exit mobile version