Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türk Eximbank, Ekonomi Bakanlığı’na Bağlandı

İhracatçıların, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıların ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcilerin destekçisi olan Eximbank’ın devlet sistemindeki yapılanması, kurumun ihracatçılara verdiği desteği de yakından etkilemektedir. Ülkemiz ihracatını ilgilendiren bütün konuların tek elden yürütülmesi biz ihracatçılar için son derece kritik bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla, Eximbank gibi ihracatçıları doğrudan ilgilendiren bir kurumun Ekonomi Bakanlığı çatısı altına alınmasını büyük bir sevinçle karşılıyoruz.

Ekonomi Bakanlığımız; ihracat politikalarını belirleyerek, ihracatımıza yön veren ana kuruluştur. Eximbank ise ihracatçılarımıza kredi, garanti ve sigorta işlemleri yoluyla finansal destek veren en önemli kuruluştur. Söz konusu değişiklik ile hem ihracata ilişkin ana politikalar, hem de ihracatçının finansal anlamdaki ihtiyaçları tek bir kurumda birleşmiş oldu. Böylece, ihracatçılar olarak sorunlarımızın ve taleplerimizin daha hızlı ve uyumlu bir şekilde çözüm bulacağına inanıyoruz. Ayrıca, yeni yapılanmasında Eximbank’ın sadece ihracatçılara finansal destek ve kredilendirme anlamında değil, aynı zamanda kur riskinden korunma konusunda da önemli atılımlar yapmasını ümit ediyoruz.

Küresel ekonomideki durgunluk ve çevre ülkelerde yaşanan sıkıntılar gibi sebeplerle ihracatımızda meydana gelen kayıpların, bu şekilde tek elden ve daha güçlü bir şekilde yönetilerek telafi edileceğine inanıyoruz. Biz ihracatçıları son derece memnun eden bu değişikliğin, ülkemize ve ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Exit mobile version