Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOSGEB Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Teknolojik faaliyetlerde bulunan İşletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla, KOSGEB’in Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında, işletme başına 60 bin dolar destek verileceğini açıkladı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, işletmelerin yapmış olduğu Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin yurtdışında tanıtılması ve pazarlanması amacıyla; teknik, yönetimsel, hukuki ve hedef ülkede satış imkânları sağlayacak profesyonel ağlara erişim hizmetleri sunan uluslararası hızlandırıcı programı için, KOSGEB birimleri, Üniversiteler, Teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, Teknoloji transfer ofisleri ve Özel kuluçka merkezleri/hızlandırıcılar tarafından programlar düzenlenebileceğini belirtti.

Başkan Recep Biçer, Düzenlenen programlara ise işletmelerin bireysel olarak başvuru yapabileceğini, ve her bir başvuru için üst limit olarak 15 bin dolar olmak üzere, 3 yıl destek süresi boyunca işletmelerin yaptığı harcamaların % 80’i oranında toplamda 60 bin dolar destek verileceğini belirtti.

KOSGEB Başkanı, Destek Programı kapsamında; Hızlandırıcı ofis kirası, Eğitim, Danışmanlık, Mentörlük, İş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, Ulaşım, Konaklama, Organizasyonla ilgili genel giderlere geri ödemesiz destek verileceğini söyledi.

b-) Bireysel olarak katılım sağlanacak uluslararası hızlandırıcı programı:

Ar-Ge ve/veya inovasyon projesi kamu kaynakları ile desteklenerek başarı ile tamamlanmış işletmelerin bireysel olarak uluslararası hızlandırıcı programlarına katılmalarına destek verilir.

Bireysel olarak katılım sağlanacak uluslararası hızlandırıcılar, ilgili Başkanlık birimi tarafından belirlenir ve www.kosgeb.gov.tr internet adresinde yayınlanır.

İşletmeye destek ödemesi yapılabilmesi için tüm hizmetleri başvuruda belirttiği uluslararası hızlandırıcıdan/hızlandırıcılardan alması gerekir.

Bireysel olarak katılım sağlanacak Uluslararası Hızlandırıcı Programında işletmelerin, hızlandırıcılarda yer kiralaması esastır. Program ayrıca aşağıdaki faaliyetlerden en az ikisini de içermelidir; Mentörlük hizmeti,

Risk sermayedarları ve iş melekleri ile görüşmeler, Eğitim hizmeti, Danışmanlık hizmeti ve Uluslararasılaşmasını kolaylaştıracak diğer profesyonel ağlara erişimi.

Bireysel olarak katılım sağlanacak Uluslararası Hızlandırıcı Programı için seyahatin süresi en fazla 30 gün olup, başlangıç ve bitiş tarihi dışında alınan hizmetler destek kapsamında değildir.

Bireysel olarak katılım sağlanacak Uluslararası Hızlandırıcı Programlarında destek unsurlarında;

Exit mobile version