Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 72 Saatten 32 Saate Düştü

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programından faydalanabilmenin ilk şartı olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 72 saatten 32 saate düştü.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer; Daha önce Girişimci adaylarına 72 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin artık 32 saat olarak verileceğini açıkladı.

Eğitimler, e-eğitim olarak elektronik ortamda da verilecek;

Başkan Recep Biçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin e-eğitim olarak elektronik ortamda da verileceğini belirterek; elektronik ortamda yapılacak eğitimlerin içerikleri (kapsam, yöntem, süre v.b hususları) işbirliği yapılan kurum/kuruluşlar ile birlikte KOSGEB tarafından belirleneceğini söyledi.

Eğitimler, KOSGEB personelleri tarafından da verilebilecek;

KOSGEB Başkanı, daha önce Eğitmenlerin KOSGEB tarafından belli bir puanlamaya tabi tutularak belirlendiğini, yeni uygulamada ise KOSGEB tarafından belirlenen eğitmenlerin yanı sıra KOSGEB tarafından görevlendirilen kurum personellerinin de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini verebileceğini söyledi.

Eğitimler, daha nitelikli ve bilinci girişimcilerin ülkeye kazandırılması açısından çok önemli;

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin, ülkemizde daha başarılı işletmelerin kurulması ve girişimcilerin hedeflerine uygun olarak başarılı işletmelerin kurulabilmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, bu eğitimler sayesinde ülkeye daha nitelikli ve bilinçli girişimcilerin kazandırılacağını söyledi.

Bugüne kadar 450 bin kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Aldı;

Başkan Recep Biçer, bugüne kadar 450 bin girişimci adayının, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika aldıklarını, sertifika alan girişimci adaylarından ise, 25 bin 588’inin KOSGEB’den toplamda 440 milyon TL Girişimcilik desteği alarak kendi işinin patronu olduğunu açıkladı.

Exit mobile version