Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

ABD’de 3 Kuluçka Merkezi Kurulacak

KOSGEB tarafından 2016 yılında yürürlüğe alınan Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Ocak ayında, Amerika Birleşik Devletleri’nde üç adet kuluçka merkezi kurulmasına yönelik çıkılan çağrı sonucunda kazananlar belli oldu.

Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı kapsamında gelen başvurular, KOSGEB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Kurul tarafından değerlendirildi. Üç konsorsiyum Amerika Birleşik Devletleri’nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurmaya hak kazandı.

Kazanan Konsorsiyumlar;

1-) Finans Teknopark A.Ş.; Newyork’ta

Ortaklar:

İstanbul Ticaret Üniversitesi

İTÜ Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş.

Fırat Üniversitesi

2-) ODTÜ Teknokent A.Ş. ; San Francisco’da

3-) Yıldız TGB Teknopark A.Ş.; San Francisco’da

Ortaklar:

Gebze Teknik Üniversitesi,

İTÜ Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama A.Ş.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi,

Bahçeşehir Üniversitesi

 

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, kazananların KOSGEB destekli olarak Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ülkemizde üretilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer almasına çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, yerli teknoloji yoğun başlangıç firmalarının gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde bulunmasına da destek vereceklerini bildirdi.

Başkan Recep Biçer, KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı kapsamında kurulacak olan her bir Uluslararası Kuluçka Merkezi için operasyonel giderlere her yıl 750.000 $ (ABD Doları) olmak üzere 5 yıl proje süresi boyunca toplamda 3.750.000 $ (ABD Doları) destek sağlanacağını, Yine, her bir Uluslararası Kuluçka Merkezi için Kuruluş ve Donanım Desteği olarak 100.000 $ (ABD Doları) verileceğini söyledi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bir uluslararası kuluçka merkezine toplamda 3 Milyon 850.000 $ (ABD Doları) destek sağlanırken, üç kuluçka merkezi

Exit mobile version