Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Göçmenlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu

Göçmenlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu-Kamu İstihdam Kurumlarının Rolü Çalıştayı Düzenlendi

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) tarafından organize edilen “Göçmenlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu-Kamu İstihdam Kurumlarının Rolü” konulu çalıştay İsveç’in Malmö kentinde düzenlendi.

İŞKUR’un başkanlığını yürüttüğü WAPES tarafından 8-10 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya Kurumumuzu ve WAPES Başkanlığını temsilen Genel Müdür Yardımcımız Sayın Cafer Uzunkaya ve İstihdam Uzmanı Çağatay Gökyay katılım sağladı.

Genel Müdür Yardımcımız Cafer Uzunkaya, açılış konuşmasında, 2. Dünya Savaşından bu yana dünyadaki en büyük insani göçlerinden biri ile karşı karşıya kalındığını belirterek WAPES etkinliği için böyle bir konunun seçilmiş olmasının isabetli bir karar olduğunu ifade etti. Sayıları toplamda 5 milyona ulaşan yerinden edilmiş Suriyelilerin yaklaşık 3 milyonuna ülkemizin ev sahipliği yaptığını ve gelinen nokta itibariyle söz konusu sığınmacılarla ilgili uyumlaştırma, yerel koordinasyon, işe alma ile gelir dağılımı faaliyetlerinin daha önemli hale geldiğini ifade etti. Cafer Uzunkaya, ülkemizde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin yaklaşık 1,5 milyonunun çalışabilir durumda olduğunun tahmin edildiğini, bu nüfusun çoğunluğunun herhangi bir meslek sahibi olmadığını, dolayısıyla bu kişilerin işe yerleştirmelerini sağlamak amacıyla meslek tespitlerinin ve profillerinin çıkarılmasının en öncelikli konulardan birini oluşturduğunu sözlerine ekleyerek, ülkemizde barınak ve ücretsiz sağlık sisteminin yanında, insana yakışır iş ve mesleki eğitim sağlamaya yönelik çalışmaların da son sürat devam ettiğinin altını çizdi.

Genel Müdür Yardımcımız Uzunkaya, bunların yanı sıra WAPES stratejisinin, Birliğin değerli üyelerinin katkılarıyla Fas’ın başkenti Rabat’ta tamamlandığını ve bu strateji kapsamında WAPES’in iyi uygulamalarının paylaşımı, çalışma ziyaretleri, akran değerlendirmeleri ve anketler gibi çeşitli araçları kullanarak üyelerini desteklemeye devam edeceğini ve bu bağlamda WAPES’in üyelerine sağladığı katma değeri artırmanın Kurumumuzca bir taahhüt olduğunu belirtti. Son olarak, düzenlenen çalıştayın, ana temasını oluşturan “göç” konusunun bu stratejinin merkezinde yer aldığını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Exit mobile version