Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bakan Özlü’den Sanayi Üretim Endeksi Değerlendirmesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretimindeki artışın mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleştiğini ve bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı telafi ettiğini ifade etti.

Bakan Özlü, yazılı açıklamasında 2016 yılı mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttığını bildiren Özlü, arındırılmamış endekste ise artışın yüzde 7 olarak gerçekleştiğini belirtti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin de bir önceki aya göre yüzde 1,6 yükseldiğine dikkati çeken Özlü, sanayi üretimindeki artışın mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleştiğini ve bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı telafi ettiğini vurguladı.

Özlü, kapasite kullanımındaki, iç tüketime dönük verilerin ve kredi oranlarındaki artışların, mayıs ayı itibarıyla sanayi üretimindeki artışı işaret ettiğine değinerek, sanayi üretimindeki eğilimin, ülke büyümesinin sanayinin öncülüğünde gerçekleşeceğini, büyümenin yönünün ve şiddetinin sanayi üretimi tarafından belirleneceğini gösterdiğini kaydetti.

Exit mobile version