Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Berat Albayrak, SOCAR Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı İle Görüştü

Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği ele alındı. SOCAR’ın Türkiye’deki devam eden yatırımları ve hedefleri görüşülürken, 15 Temmuz darbe süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler de konuşuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeş ülke Azerbaycan’ın enerji şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, “18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye’deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR’ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye’nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Albayrak SOCAR’ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye’deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji transferi konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR’a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Exit mobile version