Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2016 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Rehberi

2016 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Rehberi

Yrd.Doç.Dr.Mehmet Ali AKTAŞ
Yeminli Mali Müşavir
Bağımsız Denetçi
maktas978@gmail.com

Arş. Gör. Alkım AKTAŞ
alkmaktas@gmail.com


GİRİŞ

Verginin esas olarak kamu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, ancak cebri olarak toplandığı bilgisi ile birlikte verginin tahakkuk ve ödenmesi ya da tahsili aşamasında önemi aksaklıklar olduğu da genel olarak kabul görmektedir.

Olabildiğince kapsamlı, mükellef lehine olduğu hususunda tartışma olmayan 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” TBMM tarafından kabul edilmiştir.

Çalışma kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen yasa metni ile bağlantılı bir defada doğru bilgilendirme yapılmasına azami özen gösterilmiştir.

BİRİNCİ BÖLÜM

MATRAH ARTIRIMI – STOK AFFI – KASA FAZLALIKLARI VE ORTAK BORÇLARI Mali Af olarak adlandırılan “6736 sayılı BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN”

03 Ağustos 2016 tarihinde TBMM’nde kabul edildi.

Söz konusu yasa ile kesinleşmiş kamu alacaklarının ödenmesi konusunda oldukça önemli düzenlemeler yapıldı.
Çalışmamızın birinci bölümünde söz konusu yasanın vergi mevzuatı ile ilgili olarak matrah artırımı (kurumlar vergisi, gelir vergisi, ücretlerden kesilen gelir vergisi) ve stok affı ile birlikte kasa ve ortaklar cari hesaplarında kayıtlı olan ve fiktif olarak nitelendirilebilecek tutarlar konusu, ikinci bölümde ise kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile birlikte vazgeçilen alacaklar ele alınmaktadır.

2016 Vergi Affı & Yeniden Yapılandırma Rehberi


2016 Mali Af & Vergi Affı & Yeniden Yapılandırma Rehberi İndir

Copyright © Alomaliye.com Makaleler

Not: İzinsiz çoğaltılması yasaktır.

Exit mobile version