Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

SGK Başkanı Bağlı’dan Borç Yapılandırması Hakkında Açıklamalar

SGK Başkanı Bağlı’dan Borç Yapılandırması Hakkında Açıklamalar

CNN Türk’e konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların 31 Ocak 2017’ye kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Bağlı, GSS borçları için şu açıklamalarda bulundu:

“Genel Sağlık Sigortası borcu olan bir sigortalı sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Bu ciddi bir imkan 31 Ocak 2017’eye kadar Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar mutlaka ama mutlaka bir SGK’ya müracaat etsin. Vatandaşlar geçmişe yönelik bütün Genel Sağlık Sigortası borçlarını silme imkanına sahipler. Sonradan pişman olmamak için zamanında müracaat etmenin çok ciddi faydaları var.”

Bağlı, gelir testi yaptırmayanlar için “GSS prim borcu olanlar, en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat edip gelir testini yaptırması gerekiyor. Eğer gelir testi sonucu prim ödenmemesi gerekiyorsa onun geçmişe yönelik bütün Genel Sağlık Sigortası prim borçları siliniyor.

Geçmişe yönelik prim borcu olan kişilerin bir an önce yapılandırmaya başvurmasında yarar olduğuna vurgu yapan SGK Başkanı Bağlı, yapılandırmadan yararlanacakların ilk taksitini 28 Şubat 2017’de ödemeye başlayacağını ifade etti.

Yapılandırmaya başvuranların taksitlerini düzenli ödenmemesi halinde tüm haklar ellerinden gideceğine dikkat çeken Bağlı “Müracaat edenlerin gecikme zammı ve gecikme zammını tamamen siliyoruz. 18 taksite kadar yeniden yapılandırma yapıyoruz. Taksitler iki ayda bir ödeneceği için bu süre 36  aya kadar yayılabiliyor. Ayrıca bu kişilerin malları haciz edilmişse bunların haciz işlemleri de durduruluyor” dedi.

Exit mobile version