Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kamunun DMO Üzerinden Mal Alımlarına KOBİ’lerinde Dahil Edilmesi

Kamunun DMO Üzerinden Mal Alımlarına KOBİ’lerinde Dahil Edilmesi

“Devlet Malzeme Ofisi (DMO), kamu kurumlarına mal ve hizmet tedarik ederken KOBİ’lerin de bu pazardan daha fazla pay alması gerekir.”

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından düzenlenen, DMO Sektör Buluşmaları Taşıt/Üst Yapılı Taşıt ve İş Makineleri etkinliğinde konuşan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, DMO kamu kurumlarına en ekonomik şekilde mal ve hizmet tedarik ederken KOBİ’lerin de bu pazardan daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.

Hükümet olarak KOBİ’lerin ekonomimizin en sağlam dinamiği olduğuna inanıyoruz. Dünyada çok fırtınalar eserken, Türkiye ekonomisinin bunlara karşı esnek olduğunu belirtiyorsak, bu esneklik aslında KOBİ’lerimizin esnekliğidir. Tedarik süreçlerinde KOBİ’lerimize ilave avantajlar sağlamamız lazım.” diye konuştu.

Ağbal, makine ve iş makinesi sektöründe birçok KOBİ’nin olduğunu belirterek, kamu alımlarının bu noktada itici güç olarak kullanılması durumunda, söz konusu şirketlerin daha fazla Ar-Ge ve inovasyon yapabileceğine işaret etti.

DMO’yu klasik bir tedarik kurumu olarak görmediklerini vurgulayan Ağbal, kurumun değişim ve dönüşümünün önemine değindi.

Ağbal, kurumların bir araya gelerek DMO pazarına girmek istemesi durumunda bunu teşvik edeceklerini bildirerek, “Büyük ölçekli bir firma yanına bir KOBİ’yi alırsa o KOBİ’ye yeni imkanlar tanıyacağız.” dedi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer’de, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının DMO’dan yapmış olduğu mal alımlarında KOBİ’lerinde dahil edilmesi için DMO ile KOSGEB arasında yürütmüş oldukları çalışmada son aşamaya gelindiğini söyledi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin geliştirilmesi, Türkiye’de yeni girişimlerin daha nitelikli bir şekilde oluşumunun sağlanması ve Ar-Ge, İnovasyon kapsamında yüksek ve orta yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi ve yerli üretimin desteklenmesi gibi konularda, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına göre KOSGEB Destek Programlarını sürekli güncellediklerini söyledi.

Başkan Recep Biçer, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının DMO’dan yapmış olduğu mal alımlarında KOBİ’lerinde dahil edilmesi için DMO ile KOSGEB arasında imzalanacak olan protokole son şeklini verdiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde protokolün imzalanması ile KOBİ’lerin mal ve ürünlerinin DMO kataloglarında yer alacağını söyledi.

Exit mobile version