Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Şehit, Harp ve Malullerinin Çocuklarına Eğitim Öğretim Yardımı

Şehit, Harp ve Malullerinin Çocuklarına Eğitim Öğretim Yardımı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, şehit, harp ve vazife malullerinin çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödemesinin başladığını, bu ödemeden 15 Temmuz Şehitleri’nin çocuklarının da yararlanacağını açıkladı.

Kurum Başkanı Bağlı, SGK tarafından her yıl ödenen eğitim ve öğretim yardımının 2016-2017 öğretim yılına ait tutarlarına ilişkin olarak  “Kişi başına yıllık, ilköğretim öğrencilerine bin 398,89 lira, lise öğrencilerine 2 bin 98,33 lira, yüksekokul öğrencilerine ise 2 bin 797,77 liralık ödeme yapılacaktır” dedi.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminde şehit olan 240 vatandaşın geriye bıraktığı 280 yetime de bu kapsamda eğitim öğretim yardımı yapılacağını dile getiren Başkan Bağlı, “Yardımın ödenebilmesi için hak sahipleri, öğrenim durumunu gösterir öğrenci belgelerini, bir dilekçeyle 31 Aralık 2016’ya kadar Kurumumuz kayıtlarına geçecek şekilde göndermeleri gerekmektedir” hatırlatmasında bulundu.

Hak sahibi çocukların veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde ödemelerin yapılacağını belirten Bağlı, aylığını Halk Bankası, Ziraat Bankası veya Denizbank şubelerinden alanların banka şubesine, aylığını PTT aracılığı veya diğer bankalardan alanların ise Denizbank şubelerinden alabileceklerini ifade etti.

Exit mobile version