Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İşçi ve İşverenin Birlikte Yürümesini İstiyoruz

İşçi ve İşverenin Birlikte Yürümesini İstiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gerek işverenin gerekse çalışanların sağ ve sol ayak olarak birlikte güçlenmesini, birlikte geleceğe sağlıkla yürümesini istediklerini belirtti.

Müezzinoğlu Kocaeli’nde Brisa Lastik Fabrikası’nda yaptığı konuşmada işçilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alın terinin kutsallığına değindi. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’de iş hayatının, çalışma hayatının huzuru ve geleceğe daha fazla güven vermesi adına hep birlikte daha farklı, daha güçlü neler yapabilir, değerli arkadaşlarımızla paydaşlarımızla değerlendiriyoruz. İstiyoruz ki gerek işverenimiz gerekse çalışanımız güvenli bir şekilde geleceğe sağlıklı yürüsünler. Biz sağ ve sol ayak olarak her iki yapıyı birlikte güçlensin, birlikte yürüsün gerektiğinde birlikte koşsun istiyoruz. Çünkü biri olmadan diğeri, diğeri olmadan bir diğerinin olması mümkün değil. O nedenle çatışan değil birlikte hak ve hukukunu koruyabilen, birlikte verimliliği konuşabilen, birlikte dünya vizyonunu ve dünyayla yarışı konuşabilen, paylaşabilen bir çalışma hayatı inşallah buralarda örneklenecek, buralarda daha güçlü şekillenecek. Bu anlamda bugün burada sizlerle olmaktan, önümüzdeki süreçte çalışma hayatına karınca kararınca birlikte daha güzel katkılar sunabilmeyi temenni ediyorum. Gerek işverenimize gerekse çalışanlar adına sendikamıza ve DİSK’in çok değerli başkanına teşekkür ediyorum.”

Yanına oturan Lastik-İş Genel Başkanı Karacan’ın sigara kullandığını anlayan Müezzinoğlu, Karacan’a sigarayı bırakmak için çaba sarf edeceğine dair kağıt imzalattı. Karacan’ın telefon numarasını alanMüezzinoğlu, sigarayı bırakma konusundaki gayretini takip edeceğini söyledi.

Exit mobile version