Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2017 Yılında Verilmesi Öngörülen Destekler Misliyle Geri Dönecek

2017 Yılında Verilmesi Öngörülen Destekler Misliyle Geri Dönecek

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 17 Ekim 2016 tarihinde Maliye Bakanı Naci AĞBAL tarafından açıklanan 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nı değerlendirdi.

Büyükekşi: “Kamu harcamalarının kompozisyonunun ihracatı destekleyecek şekilde değiştirilmesi cesaret ve gurur verici. Verilen destekler misliyle geri dönecek” dedi.

“Türkiye ekonomisi 2016’nın ilk yarısında başarılı bir büyüme performansı gösterdi. Ülkemizin ihracatçıları olarak kalıcı ve sürdürülebilir büyüme için yatırım ve ihracatın büyümeye daha fazla katkı vermesi gerektiğini ifade etmiştik. Daha öncesinde Hükümetimizden ihracatı arttırıcı destek taleplerimiz olmuştu. İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi, damga vergisi kanununda ihracatçı lehine değişiklik yapılması, Eximbank’ın bütçesinin arttırılması gibi önerilerimiz Hükümetimiz tarafından hayata geçirildi.

“Bunların yanında, ihracatçıya verilen desteklerin arttırılması da uzun zamandır dile getirdiğimiz taleplerimiz arasındaydı. İhracatçıya verilen desteklerin 2017 yılında 1 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltileceği müjdesini Maliye Bakanımızdan aldık. Bu çerçevede, 3 milyon kişiye istihdam sağlayan 65.000 ihracatçı olarak, Başta Başbakanımız, Ekonomi ve Maliye Bakanlarımız Nihat Zeybekci ve Naci Ağbal olmak üzere Hükümetimize teşekkür ederiz. Verilecek ek destekleri fazlasıyla ülkemize geri ödeyeceğiz” dedi

Büyükekşi “2023 hedefimiz dünya ticaretinde %1.5 pay almak. Küresel ticaret en zayıf dönemlerinden birini yaşıyor. Bu sıralarda yapacağımız atılım bize büyük ivme kazandırır. Desteklerin artması bu anlamda büyük bir kaldıraç etkisi yapacak” dedi.

İhracata ve ihracatçıya verilen desteklerin ülkemiz ekonomisine misliyle dönüş yapacağını belirten Büyükekşi “Türkiye ekonomisinin kişi başı milli gelirini daha yukarılara taşıması için yüksek katma değerli yatırım, üretim ve ihracat gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu hedefe de ancak inovasyon ve Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yaparak ulaşabiliriz. Bu kapsamda 2017 bütçesinden Ar-Ge ve inovasyona 5,8 milyar TL gibi rekor düzeyde bir kaynak ayrılmasını da son derece olumlu bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.

İhracatımızın katma değerinin arttırılması için Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Ar-Ge, Tasarım, Marka ve İnovasyona oldukça önem verdiklerini kaydeden Büyükekşi “Aralık ayında Türkiye İnovasyon Haftası’nı düzenliyoruz. Yine Kasım ayında Marka Konferansı ile markalı ürünlerin önemine vurgu yapacağız. Şu an bu konu ile ilgili en yakın etkinliğimiz, bu hafta başlayacak olan Türkiye Tasarım Haftası. Tasarımın endüstri ile buluşmasını sağlayacak bu etkinliğimiz ile birlikte diğer tüm etkinliklerimiz de düşünüldüğünde, ihracatın gelişimi için yürüttüğümüz bu çalışmaları Hükümetimizin de desteklemesi, ihracatçılar için çok önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Exit mobile version