Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Çimento Sektör Raporu Yayımlandı

Çimento Sektör Raporu Yayımlandı

Bilindiği üzere, Türkiye ekonomisi son yıllarda göstermiş olduğu yüksek büyüme hızı ile birlikte dünyanın en büyük yirmi ekonomisi içine girmiş olup, inşaat sektörü de bu büyümenin temel dinamikleri arasında yer almıştır. İnşaat sektöründe gerçekleşen bu büyüme sürecinde, sektörün temel girdilerinden olan çimento ürünü bakımından, Rekabet Kurulu tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu pazarda ciddi rekabet sorunlarının bulunduğu ve bu durumun ülkemizdeki inşaat sektörünü olumsuz etkilediği değerlendirilmiştir. Bu çerçevede, çimento üreticisi teşebbüslere yapılan incelemeler ve verilen idari para cezalarına rağmen bu sektöre yönelik şikâyet sayılarında azalma görülmenin yerine son dönemlerde daha da arttığı tespit edilmiştir.

Bu bağlamda, çimento sektöründeki rekabet sorunlarının kaynaklarının tespit edilebilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik yapısal veya davranışsal çözüm önerileri geliştirilebilmesi amacıyla, Rekabet Kurumu tarafından başlatılan sektör incelemesi tamamlanmış bulunmaktadır.

Rekabet savunuculuğu kapsamında hazırlanan rapor; çimento sektörüne ilişkin genel bilgilerle birlikte, sektöre yönelik Rekabet Kurumu uygulamaları ve piyasaya yönelik iktisadi analizleri ele alan dört bölümden oluşmaktadır.

Rapor metni için Tıklayınız

Exit mobile version