Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Ağustos 2016 Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlıkları

Ağustos 2016 Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlıkları

Ağustos 2016 dönemine ait Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Tablosu değerlendirildiğinde; Temmuz 2016 değerlerine göre Varlıklar 1.802 milyon ABD doları, Yükümlülükler 3.273 milyon ABD doları artmıştır. Net Döviz Pozisyonu ise -210.520 milyon ABD doları olarak gerçekleşmiş ve Temmuz 2016 dönemine göre 1.471 milyon ABD doları daha fazla açık vermiştir.

Net Döviz Pozisyonu – Varlıklar ve Yükümlülükler (Milyar ABD Doları)

Ağustos 2016 dönemi Varlıklar dağılımı incelendiğinde; bir önceki aya göre Yurt İçi Bankalardaki Mevduat ve Yurt Dışına Doğrudan Sermaye Yatırımları sırasıyla 1.626 milyon ABD doları ve 193 milyon ABD doları artarken, İhracat Alacakları 18 milyon ABD doları azalmış ve sonuç olarak Varlıklar 1.802 milyon ABD doları artmıştır.

Tamamı İçin Tıklayınız

Açıklamalar:

Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Tablosu ile Türkiye’de finansal kesim dışında faaliyet gösteren firmaların yurt içi finansal kesim ve yurt dışında yerleşiklerle olan işlemlerinden doğan kayıtlarına, döviz varlık ve yükümlülüklerine, dolayısıyla taşıdıkları kur riskine ilişkin göstergeler sağlanmaktır.

Exit mobile version