Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2017 Vatandaş Bütçe Rehberi Yayımlandı

2017 Vatandaş Bütçe Rehberi Yayımlandı

Bütçe Nedir? Bütçe, harcamalar ile gelirlerin geleceğe yönelik tahminlerini gösteren ve gerek giderlerin yapılması gerekse ? gelirlerin toplanmasına ilişkin hükümleri düzenleyen belgedir.

2017 BÜTÇESİ BÜYÜMEYİ ESAS ALAN BİR BÜTÇEDİR

2017 yılında büyümenin yüzde 4,4 düzeyine çıkması hedeflenmektedir. Küresel ekonomide toparlanma ve buna bağlı olarak dış talebin artması, dış finansman koşullarının elverişli bir şekilde devam etmesi, jeopolitik risklerin azalması, turizm sektöründeki toparlanma ile özel sektör yatırım ve tasarruf oranlarının artmasının ekonomik büyümemizi destekleyen temel unsurlar olması beklenmektedir. Ayrıca gerek bugüne kadar gerçekleştirilen yapısal reformlar gerekse de önümüzdeki dönemde uygulamaya konulacak reformlar ile yaƨrım, üretim, istihdam ve ihracaƨ desteklemek suretiyle potansiyel büyüme oranımız yukarı çekilecektir

2017 BÜTÇESİ FAİZE DEĞİL KAMU HİZMETLERİNE KAYNAK AYIRAN BİR BÜTÇEDİR

2002 yılında her 100 liralık verginin 86 lirası faize giderken, 2017 yılında sadece 11 lirası faiz harcamalarına gidecek, geriye kalan kısmı eğitime, sağlığa, yatırıma, tarıma, sosyal yardımlara kısaca halkımızın refahına harcanacaktır.

2017 yılı bütçesiyle gerek artan kamu yatırımları gerekse de reel sektöre sağlanacak imkan ve desteklerle özel sektör yatırımları ve ihracat artırılacaktır.

Bütçeden ayrılan kaynaklarla Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri güçlü bir şekilde desteklenmeye devam edilecek, özel sektörün maliyetleri aşağı çekilecek, destek ve teşvik unsurları artırılacaktır.

Rehber İçin Tıklayınız

Exit mobile version