Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

KOBİ’lerin Enerji Tüketimine Katlı Sağlayacak Yeni Bir Çalışma

KOBİ’lerin Enerji Tüketimine Katlı Sağlayacak Yeni Bir Çalışma

KOBİ’lerin önemli ihtiyaçlarından olan enerji tüketimine katkı sağlayacak, yeni bir çalışma başlatıldı. KOSGEB ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, “JICA Projesi – Enerji Verimliliği” kapsamında 6 il de pilot uygulaması yapacak.

Verimli enerji tüketimi hususunda birçok ülkede arayışlar sürdürülürken, KOSGEB, KOBİ’lerin verimli enerji ihtiyacına ilişkin Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile iş birliği yapacak.

JICA’nın Türkiye Masası ile bir süredir enerji alanında görüşmelerini sürdüren KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, ‘‘KOBİ’lerde Enerji Verimliliği” proje kapsamında elde edilen deneyimlerin sahaya aktarılması ve işletmelerin enerji konusundaki ihtiyaçlarının belirlenebilmesi yönünde çalışmalara başladı.

Enerji verimliliği projesinde KOSGEB personelinin görev aldığı iş birliği çalışmalarına Mühendis Yoshimi MATSUBARA eşlik ederken,  JICA projesi enerji verimliliği proje ekibi tarafından seçilen Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa ve Kocaeli olmak üzere 6 ilimiz de enerji verimliliği etüt çalışmaları yapılacak.

Saha çalışmaları öncesinde proje ekibine yönelik bilgilendirme semineri verilerek Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesinde bir döküm işletmesinde ön etüt çalışması gerçekleştirildi.

Exit mobile version