Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bağımsız Denetçilik Sınavı Muafiyet Başvurusuna İlişkin Duyuru

Bağımsız Denetçilik Sınavı Muafiyet Başvurusu

22 Aralık 2015 Tarihli ve 29570 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile yapılan değişiklik uyarıca; Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri çerçevesinde ilgili kamu kurumlarından lisans belgesi almaya hak kazananların Kurumumuza muafiyet başvurusu yapmasına ilişkin son tarih olan 31/12/2014 tarihi 31/12/2016 olarak değiştirilmiştir.

Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan tüm şartları 31/12/2016 tarihine kadar sağlamayacak olanlar sınav muafiyet başvurusunu 31/12/2016 tarihine kadar Kurumumuz resmi internet sitesinde yer alan başvuru linkinden yapabilirler.

Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasından sayılan tüm şartları taşıyanlar yetkilendirme başvurularını “Eğitim ve Yetkilendirme Bilgi Sistemi” üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Diğer taraftan daha önce elektronik ortamda sınav muafiyet başvurusu yapanların tekrar başvuru işlemi yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Exit mobile version